31 Οκτ 2015
0 σχόλια

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ - ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ: Χωρίς καύσιμα το ασθενοφόρο - Χωρίς γιατρούς η Φιγαλεία

Χωρίς γιατρούς η Φιγαλεία
Πάνε σχεδόν 10 μέρες που βρίσκεται σε ακινησία το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως καθώς καμία αρμόδια αρχή είτε λέγεται 6η Υ.Π.Ε είτε λέγεται Ε.Κ.Α.Β δεν συγκινείται να 'φουλάρει' το όχημα με σκοπό να γίνει και πάλι χρηστικό.


Το ασθενοφόρο βρίσκεται παρκαρισμένο στο Κ.Υ.Ζαχάρως , δεν μπορεί να επέμβει σε κανένα περιστατικό, αλλά ούτε σε τροχαίο με τραυματισμό ή θανατηφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθημερινά υπάλληλοι του Κ.Υ στέλνουν φαξ στις αρμόδιες αρχές πως το ασθενοφόρο είναι σε ακινησία αλλά κανενός το αυτί δεν ιδρώνει.

Στην αντίπερα όχθη και στο ορεινό τμήμα του δήμου, στη Νέα Φιγαλεία κλειστό παραμένει εδώ και πολλές μέρες το Περιφερειακό Ιατρείο ενώ έχει στελεχωθεί με δυο αγροτικούς ιατρούς εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να περιμένουν καθημερινά τον ιατρό έξω από το ιατρείο, αλλά ιατρός πουθενά.

Όμως κανένα πρόγραμμα που να πληροφορεί τους πολίτες δεν έχει αναρτηθεί στην πόρτα αλλά ούτε και όταν οι ιατροί απουσιάζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και ανακοίνωση που είχε τοιχοκολληθεί στο ιατρείο πριν λίγες μέρες, τους γιατρούς 'κρατάνε' στο Κ.Υ.Ζαχάρως οι υπεύθυνοι εκεί.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί το γεγονός πως η ενημέρωση του Κ.Υ.Ζαχάρως προς τους πολίτες είναι πως βρίσκονται σε άδειες.

Πρόσφατα μάλιστα, κάτοικος της Νέας Φιγαλείας διαμαρτυρήθηκε έντονα στους γιατρούς του Κ.Υ.Ζαχάρως για το γεγονός πως η παραμονή τους στη Ζαχάρω, υποβαθμίζει την περιοχή της Φιγαλείας και θέτει σε δημόσιο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.

Η 6η Υ.Π.Ε θα πρέπει να πάρει θέσει και να ενημερώσει τους πολίτες του δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας και για το θέμα με το ασθενοφόρο αλλά και με το θέμα της απουσίας των γιατρών που έχουν τοποθετηθεί στη Νέα Φιγαλεία από το Π.Ι εκεί.

Με πληροφορίες απο το: Φιγαλεία τοπικές ειδήσεις - facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top