12 Οκτ 2015
0 σχόλια

Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις οι γονείς των μαθητών της Α΄ Τάξης του Γυμνασίου Κρεστένων

Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις οι γονείς των μαθητών
«Γιατί τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί»-
Με ομόφωνο ψήφισμα ζητούν ανάκληση της απόφασης του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μείωση των τμημάτων


Την διαμαρτυρία και την αντίδρασή τους εκφράζουν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κρεστένων, μέσω ψηφίσματος που συνέταξε την Παρασκευή τη Γενική Συνέλευση των γονιών, για την απόφαση του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δ.Δημητρέλου, να προχωρήσει σε συνένωση των τμημάτων της Α΄τάξης και συνεπώς στην μείωση του αριθμού τους.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων είχε χωρίσει την Α ΄τάξη σε τρία τμήματα επειδή υπάρχουν μαθητές με αρκετές ιδιαιτερότητες που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης και πιο συστηματικής παρακολούθησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δημητρέλλος έδωσε εντολή να συμπτυχθούν εξαντλώντας το γράμμα του νόμου και τα τμήματα είναι πλέον 27μελή.

Η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων   που συνήλθε την Παρασκευή το μεσημέρι, μετά από τοποθετήσεις και ανταλλαγή απόψεων, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δ.Σ. για τις ενέργειες του Δ/ντή της Δ/θμιας Εκπ/σης για μείωση των τμημάτων της Α ΄τάξης του Σχολείου, ζητά την ανάκληση της απόφασης και προειδοποιεί για κινητοποιήσεις ακόμα και για αποχή των μαθητών της Α΄ τάξης από τα μαθήματα, με το επιχείρημα ότι «Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί»!

Ειδικότερα στο ψήφισμα που ελήφθη ομόφωνα αναφέρονται τα εξής:
                                             ΨΗΦΙΣΜΑ
         ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

ΌΤΙ τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί, παλεύουμε για την όσο το δυνατόν καλύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευσή τους και δεν μπορούμε να μείνουμε ασυγκίνητοι και να δεχτούμε μια ερμηνεία νόμου, που κάθε άλλο παρά παιδαγωγική είναι αφού στοιβάζει τα παιδιά μας, αδιαφορώντας για την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Εξ ΄άλλου υπάρχει αποδεδειγμένη ανάγκη των ιδιαιτεροτήτων της τάξης να παραμείνει ο χωρισμός της όπως είναι, αφού ο νομοθέτης προβλέπει σε ανάλογη περίπτωση λειτουργία ολιγομελών τμημάτων.

Δηλώνουμε ό,τι θα προβούμε σε οποιαδήποτε κινητοποίηση χρειαστεί, ακόμα και αποχή των παιδιών από τα μαθήματά τους αν δεν δικαιωθούμε και επιμείνετε στην σύμπτυξη των τμημάτων που το όφελος ως προς τις εξοικονομηθείσες ώρες θα είναι ελάχιστο, ενώ το πλήγμα για τα παιδιά μας θα είναι μέγιστο.

Εξουσιοδοτείται το ΔΣ του Συλλόγου να προβεί κοινοποίηση του παρόντος ψηφίσματος στους αρμόδιους φορείς όπως και σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια.
                                                           
                                      Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Κρέστενα 08-10-2015

Πηγή: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top