4 Οκτ 2015
0 σχόλια

Κλείνει ο Ναός του Επικουρείου Απόλλωνα λόγω έλλειψης προσωπικού φύλαξης

Κλείνει ο Ναός του Επικουρείου Απόλλωνα λόγω έλλειψης προσωπικού
Μεγάλες αντιδράσεις έχει φέρει στην τοπική κοινωνία της Ανδρίτσαινας η είδηση πως ο Ναός του Επικουρείου Απόλλωνα θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας λόγω έλλειψης προσωπικού για την φύλαξή του.


Πιο συγκεκριμένα ο Ναός θα λειτουργεί ΜΟΝΟ από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις πρωινές ώρες. Απογεύματα καθώς και σαββατοκύριακα θα παραμένει κλειστός.

Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδρίτσαινας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανδρίτσαινας καθώς και η Τοπική Κοινότητα Ανδρίτσαινας έχουν ξεσηκωθεί και ετοιμάζουν αντιδράσεις προς της Π.Ε.Ηλείας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας. Και από πλευράς Φιγαλείας ξεκινούν φορείς να αντιδρούν.

Ο Ναός αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με χιλιάδες επισκέπτες ετησίως αλλά πλέον θα υπολειτουργεί. Κάτι που σημαίνει πως εάν ένας επισκέπτης έρθει από την άλλη άκρη του κόσμου για τον Επικούρειο, εάν δεν γνωρίζει θα τον βρει κλειστό!

Αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την Φιγαλεία και την Ανδρίτσαινα, δυο ορεινές περιοχές που εκμεταλλεύονται τουριστικά το Ναό.

Θα πρέπει άμεσα οι αρμόδιες αρχές να ενδιαφερθούν και να καταλάβουν πως δεν έχει μόνο η Αρχαία Ολυμπία αξία για την Ηλεία.

Θα πρέπει σύσσωμοι οι φορείς των δήμων Φιγαλείας και Ανδρίτσαινας να αντιδράσουν ενωμένοι με κοινό στόχο και σκοπό την άψογη και συνεχόμενη λειτουργία του Ναού του Επικουρείου Απόλλωνα.

Με πληροφορίες απο το: Φιγαλεία τοπικές ειδήσεις - facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top