7 Οκτ 2015
0 σχόλια

Φόλα με δηλητήριο προκαλεί αναστάτωση στην Αμαλιάδα!

Συντονισμένη επίθεση εξόντωσης ζώων σημειώθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας.

Πιο συγκεκριμένα στις 4.30 μ.μ. φιλόζωοι ειδοποιήθηκαν για δηλητηριασμένο σκυλάκι στο δάσος της Μαραθιάς.


Το πτώμα του σκύλου εντοπίστηκε και έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ ερευνήθηκε ο χώρος για δηλητηριασμένα δολώματα...

Λίγο αργότερα, περίπου στις 6 μ.μ., οι φιλόζωοι ειδοποιήθηκαν για αδέσποτο που σπαρταρούσε στο χωριό Άγιος Ιωάννης (σ.σ. μεταξύ Χάβαρι και Αμαλιάδας). Δύο ζώα δηλητηριάστηκαν, ένα οικόσιτο και ένα αδέσποτο. Το οικόσιτο μεταφέρθηκε από τους ιδιοκτήτες του σε κτηνίατρο που έδινε μάχη για να το κρατήσει στη ζωή...

Το αδέσποτο μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο από φιλόζωη και η κατάσταση του ήταν κρίσιμη επίσης. Όπως η ίδια ενημέρωσε το αδέσποτο έβγαζε σπαρακτικούς λυγμούς και έκανε εμετούς...

Το πρωινό της Τρίτης στα Σαβάλια δηλητηριάστηκαν δυο ακόμα ζώα, ένα οικόσιτο και ένα αδέσποτο. Το ένα ζώο πέθανε...

Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και το περιστατικό της Δευτέρας με τον άμεσο θάνατο οικόσιτου ζώου μέσα στην Αμαλιάδα, στην οδό Ουλώφ Παλμε.

Το ζώο πέθανε μέσα σε ένα λεπτό από τη στιγμή που εισέπνευσε το ισχυρό δηλητήριο (ΦΩΤΟ)...

Σημειώνεται πως η φόλα-δηλητήριο (σ.σ. απαγορευμένο ως εισαγωγή στην Ελλάδα), είχε τοποθετηθεί σε χώρο που συνηθίζουν να παίζουν μικρά παιδιά! Το συγκεκριμένο έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση αφού ο «δράστης» δεν υπολόγισε ότι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές…

Όλα τα παραπάνω περιστατικά δημιούργησαν έντονη ανησυχία στις τάξεις των φιλόζωων -και όχι μόνο- πολιτών της Αμαλιάδας.

Μάλιστα οι πρώτοι με ανακοίνωση τους στην σελίδα τους στο Facebook επισημάνουν, μεταξύ άλλων, πως: «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε πόσα σημεία έχουν διασκορπιστεί φόλες, σκόνες ή ποντικοφάρμακα.

Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν σε εξωτερικούς χώρους. Καθαρίστε καλά τα παιχνίδια των παιδιών σας (μπάλες, κουκλάκια, οτιδήποτε έχει βγει έξω από το σπίτι σας) και μην βγάζετε τα ζώα σας βόλτα.

Μην τα αφήνετε να πατούν έξω από το σπίτι/αυλή και μην μπαίνετε μέσα στο σπίτι σας με τα παπούτσια. Τα ισχυρά δηλητήρια μεταφέρονται με τις σόλες των παπουτσιών μέσα στο σπίτι. Καθαρίστε με πολύ νερό τις αυλές και τους εξωτερικούς χώρους των σπιτιών σας (δρόμοι, πεζοδρόμια).

Παρατηρήστε εάν υπάρχουν νεκρά πουλιά και γάτες στην περιοχή σας. Αν υπάρχουν τότε σίγουρα έχουν δηλητηριαστεί. Όποιος εντοπίσει νεκρό ζώο να ειδοποιήσει το δημαρχείο ώστε να γίνει αποκλεισμός του χώρου.

Όποιος έχει πληροφορίες για το ποιος μπορεί να έχει ρίξει φόλες ή να απειλεί με φόλες παρακαλείται να καλέσει έστω και ανώνυμα στο τηλέφωνο 6980 296 097. Θα τηρηθεί εχεμύθεια και η κάθε πληροφορία καταγράφεται και αξιολογείται».

Γιώργος Γουβιάς - patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top