19 Νοε 2015
0 σχόλια

Πύργος: Δώρο ζωής για 18χρονο τετραπληγικό

Δώρο ζωής για 18χρονο τετραπληγικό
Η δράση του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας έφερε αποτελέσματα


Έναν απρόσμενο σύμμαχο, αλληλέγγυο και χορηγό, στην προσπάθειά του να βελτιώσει τη ζωή ενός 18χρονου τετραπληγικού, βρήκε ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας.

Την ώρα που σε εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις του νομού Ηλείας, οι πολίτες συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια για να μετατραπούν σε χρήματα για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, ο επιχειρηματίας Μένιος Αντύπας, ιδιοκτήτης της πιτσαρίας El Greco στον Πύργο, αποφάσισε να συνδράμει, αγοράζοντας το καροτσάκι.

Ένα αμαξίδιο, που θα δώσει την ευκαιρία στο 18χρονο παλικάρι από τον Πύργο να σηκωθεί από το κρεβάτι του και να βγει από το σπίτι του. Το πρωί της Τετάρτης τα μέλη του Συλλόγου μαζί με τον χορηγό τους, επισκέφθηκαν το κατάστημα που παραγγέλθηκε το ειδικό αμαξίδιο και λίγη ώρα αργότερα το παρέδωσαν στην οικογένεια του νεαρού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παντελής Παπαναγιώτου, συγκινημένος αναφέρθηκε στην θετική και άμεση εξέλιξη της προσπάθειας που καταβάλουν τα μέλη, για έναν συνάνθρωπο τους που βρίσκεται καθηλωμένος από μια σοβαρή τετραπληγία. «Συγκεντρώνουμε καπάκια για να καταφέρουμε να αγοράσουμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο για το μικρό Νικόλα που το είχε ανάγκη.

Βλέποντας τη δράση μας αυτή, ένας επιχειρηματίας από τον Πύργο, ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας El Greco, Μένιος Αντύπας, προθυμοποιήθηκε  στο πλαίσιο της κοινωνικής συμμετοχής, να κάνει ο ίδιος την αγορά και τη δωρεά. Εμείς να τον ευχαριστήσουμε ταπεινά γιατί αυτή είναι η καλύτερη τονωτική ένεση στο σύλλογο.

Αποδεικνύεται έτσι πως πέρα από την αδιαμφησβήτητη ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών σε επαγγελματικό επίπεδο, υπάρχει και περίσσευμα ψυχής. Και αυτή είναι η καλύτερη τονωτική ένεση για αυτά που παλεύουμε για τα άτομα με αναπηρία. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να συγκεντρώσουμε έσοδα για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, για άλλο ένα παιδάκι που έχει ανάγκη να σηκωθεί από το κρεβάτι του και θεωρείται «αόρατος άνθρωπος».

Να ευχαριστήσω ξανά το χορηγός μας και ο Θεός να του δίνει υγεία και αυτή η προσφορά αγάπης που ξεκίνησε από το El Greco» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαναγιώτου. Το ειδικά διαμορφωμένο αναπηρικό αμαξίδιο έχει ένα σημαντικό κόστος για την αγορά του αλλά όπως είπε ο κ. Παπαναγιώτου είναι πολύ σημαντική η προσφορά στην εποχή που ζούμε.

«Χρειάζεται όμως η αλληλεγγύη και στην τοπική μας κοινωνία περισσότερο. Δίπλα μας υπάρχουν οικογένειας που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχιας με άτομα με αναπηρία που δεν έχουν δυνατότητα να αγοράσουν φάρμακα ή δεν τους καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία».

Ο άνθρωπος που προσέφερε τα χρήματα για την αγορά του αμαξιδίου, ο επιχειρηματίας Μένιος Αντύπας μιλώντας για την κίνησή του αυτή, ανέφερε τα εξής:

«Γνώριζα τα μέλη του συλλόγου και από τη δράση που έκαναν υπήρξε ευαισθητοποίηση για την δράση. Θα μπορούσε ο καθένας να συνεισφέρει ένα ποσό για να βοηθήσει στη διαδικασία. Πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο και τα συναισθήματα είναι έντονα».

Η υπεύθυνη του καταστήματος Health Way Βασιλική Γαλανοπούλου, όπου παραγγέλθηκε το αμαξίδιο, από την πλευρά της, φρόντισε ώστε να υπάρξει μια καλύτερη τιμή για την προσφορά αυτή, μέσω του επιχειρηματία και του συλλόγου.

«Όταν ενημερωθήκαμε για την προσπάθεια του Συλλόγου,  θεωρήσαμε χρέος μας να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας κάνοντας μια καλύτερη τιμή. Ένα παιδί θα καταφέρει και πάλι να νιώσει καλύτερα με τη χρήση του αμαξιδίου και αυτό μας προσφέρει μεγάλη χαρά και συγκίνηση»

Ο 18χρονος Νικόλας με το αμαξίδιο αυτό θα καταφέρει να βγει για βόλτα έξω για πρώτη φορά καθώς βρίσκεται μόνιμα καθηλωμένος με σοβαρή τετραπληγία.

Να σημειώσουμε πως ο Σύλλογος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας θα συνεχίσει άμεσα την Κυριακή στην Αμαλιάδα, τις δράσεις του για τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών και μαζί με τα ήδη συγκεντρωμένα έχει ως στόχο να προσφέρει σε ένα ακόμα παιδί, αναπηρικό αμαξίδιο, που το έχει ανάγκη.

Του Γιάννη Σπυρούνη
Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top