29 Δεκ 2015
0 σχόλια

Με κούριερ τα... ραβασάκια για τα ''κόκκινα'' δάνεια

ραβασάκια για τα ''κόκκινα'' δάνεια
Με κούριερ στέλνουν επιστολές στα σπίτια των «κόκκινων» δανειοληπτών οι τράπεζες και τους καλούν να ρυθμίσουν ή να διακανονίσουν τις οφειλές τους.


Την βδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα εκτιμάται ότι περισσότεροι από 500.000 δανειολήπτες έλαβαν ανάλογο ραβασάκι από τις τράπεζες στις οποίες έχουν οφειλές σε καθυστέρηση, ενώ άλλες τόσες επιστολές βρίσκονται καθ' οδόν. Τα τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι σχεδόν 1 εκατομμύριο δανειολήπτες θα λάβουν ανάλογες επιστολές.

Σε πρώτη φάση τα ειδοποιητήρια αφορούν όσους έχουν δόσεις σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών. Ωστόσο και οι δανειολήπτες που καθυστερούν ακόμα και λίγες μέρες την πληρωμή της δόσης τους ενημερώνονται με τηλεφωνική κλήση ή με SMS ότι παρήλθε η ημερομηνία πληρωμής.

Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη στο «Έθνος», το επόμενο 12μηνο είναι κομβικής σημασίας καθώς θα ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο σε ό,τι αφορά το ζήτημα των καθυστερούμενων οφειλών, που σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ, με το συνολικό δανειακό χαρτοφυλάκιο των τραπεζών να διαμορφώνεται στα 204,9 δισ. ευρώ (τέλος Οκτωβρίου 2015).

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι εντείνονται οι προσπάθειες για να ενημερωθούν όλοι οι δανειολήπτες και στόχος είναι όσοι χαρακτηριστούν «συνεργάσιμοι» μέσα στους επόμενους 12 μήνες να έχουν ρυθμίσει ή διακανονίσει τις οφειλές τους.

Διάβασε περισσότερα στο: thestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top