26 Ιαν 2016
0 σχόλια

Με την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή ξεκινά σήμερα η συζήτηση για το ασφαλιστικό

Με την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή
SOOC
Συλλαλητήρια και πορείες έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, την ώρα της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για το ασφαλιστικό στη Βουλή.


Σε συλλαλητήριο καλεί, στις 18:00, η ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

«Το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. για το ασφαλιστικό, αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα,

μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Το άλλο μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό θα είναι στην Ομόνοια όπου το ΠΑΜΕ καλεί σε παναττικό συλλαλητήριο στις 18:00 το απόγευμα, απαιτώντας την απόσυρση του «νόμου-λαιμητόμου», όπως χαρακτηρίζει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.   Το ΠΑΜΕ καλεί να αποσυρθεί ο νόμος.

Καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες να δώσουν το παρών για μία απάντηση «μαζική, μαχητική και αποφασιστική», σημειώνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται πως γενική απεργία σε όλη τη χώρα έχει προκηρυχθεί για τις 4 Φεβρουαρίου.

Πηγή: lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top