27 Φεβ 2016
0 σχόλια

Γεωργιόπουλος: "Πάνω από 90 τα μη κατοικήσιμα σπίτια από το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ"

Γεωργιόπουλος
Ενημέρωση πραγματοποίησε στα τοπικά ΜΜΕ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος σχετικά με την πορεία των καταγραφών στις ζημιές των κτηρίων, 10 ημέρες περίπου μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ και μιας εβδομάδας ελέγχων από το Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων


Σύμφωνα με τις καταγραφές που έχουν γίνει, έχουν πραγματοποιηθεί 296 έλεγχοι.

Οι 256 εξ αυτών αφορούν κατοικίες. Εξ'αυτών των κατοικιών 97 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες και ένα σύνολο μη κατοικισίμων κτηρίων 128.

Τα υπόλοιπα πρόκειται για αποθήκες, εκκλησίες ή κτήρια άλλων χρήσεων 38 εξ αυτών των ελέγχων αφορούν την περιοχή της Ζαχάρως και 24 είναι μη κατοικήσιμα κτήρια.

Όλα τα υπόλοιπα αναφέρονται στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Αναλυτικά ο κ.Γεωργιόπουλος αναφέρει:

Σύμφωνα με όσα η κα Μωυσιάδου, Διευθύντρια του ΤΑΠ με έχει ενημερώσει, οι έλεγχοι συνεχίστηκαν μέχρι την Παρασκευή, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα και θα έχει ολοκληρωθεί όλο το πλαίσιο του πρωτοβάθμιου ελέγχου.

Εκεί θα έχουμε και την συμπληρωμένη και ολοκληρωμένη εικόνα και αμέσως μετά, την επόμενη ακριβώς εβδομάδα χωρίς καθόλου μεσολάβηση κάποιων νεκρών ημερών θα ξεκινήσει ο δευτεροβάθμιος έλεγχος, σύμφωνα με όσα έχουμε συνεννοηθεί και με την υπηρεσία του Υπουργείου, με την οποία βρισκόμαστε συνέχεια σε επικοινωνία.

Ακόμη και πρίν ολοκληρωθει ο δευτεροβάθμιος έλεγχος, όταν θα έχουμε τα πρώτα σαφή στοιχεία και ενδείξεις για το ποσοστό και των δευτεροβάθμιων ελέγχων των μη κατοικησίμων κατοικιών, τότε θα διαβιβάσουμε στο υπουργείο τα στοιχεία και το αίτημα προκειμένου να οριοθετηθεί η περιοχή και να εκδοθεί η ΚΥΑ με την οποία θα ορίζεται ποιο θα είναι το πιστωτικό πρόγραμμα, δηλαδή οι πιστωτικές διευκολύνσεις που θα αφορούν τις δανειοδοτήσεις και άλλες πιστώσεις για την αποκατάσταση ευρύτερα υποδομών.

Μέγιστη εκκρεμότητα ο έλεγχος από ειδικό κλιμάκιο γεωλόγων του Υπουργείου, για να δούμε την επιβάρυνση των κατολισθητικών φαινομένων στον οικισμό Φρίξα.

Ο Γενικός Γραμματέας έχει διαβεβαιώσει προς τούτο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει ακόμα το συγκεκριμένο κλιμάκιο. Το περιμένουμε τις επόμενες ημέρες.

Από τη δική μας πλευρά και ο Περιφερειάρχης και εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα και οι 2 εμπλεκόμενοι δήμοι βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και ετοιμάζουμε τα αιτήματά μας και την παράστασή μας την αυτοπρόσωπη στο Υπουργείο προκειμένου να υποστηρίξουμε το δίκαιο αίτημα μιας περιοχής η οποία και στο παρελθόν έχει βρεθεί στο επίκεντρο θεομηνιών και καταστροφών με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί έτι περαιτέρω με το σεισμό που έγινε πριν από λίγες μέρες.", τονίζει ο κ.Γεωργιόπουλος

Έργα στο βόρειο τμήμα του Νομού για τη συντήρηση του οδικού δικτύου.

Σε έργο αξίας 3.000.000 ευρώ, αναφέρθηκε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης, σχετικά με τη συντήρηση του δικτύου του Βορείου τμήματος του Νομού, καθώς αφορά τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας, Πύργου, Ήλιδας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πηνειού.

"Θα εκταθεί σε 21 οδικές αρτηρίες και θα αφορά χωματουργικά έργα, τεχνικά, έργα οδοστρωσίας, στηθιαία ασφαλείας, καθαρισμούς ερεισμάτων και ασφαλτικά.

Οι άξονες είναι καταγεγραμμένοι απολύτως.

Η διαγωνιστική διαδικασία άρχισε προχθές από την Οικονομική Επιτροπή.", καταλήγει ο κ.Γεωργιόπουλος.

Πηγή: myilianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top