22 Φεβ 2016
0 σχόλια

Και τώρα ο λόγος στα μπλόκα: Τι πρότεινε ο Τσίπρας στους αγρότες

Τι πρότεινε ο Τσίπρας στους αγρότες
Μετά από πέντε ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών, στους οποίους πρότεινε σταδιακή μείωση εισφορών κατ επάγγελμα αγροτών και αφορολόγητο.


Για ουσιαστικό διάλογο με την κυβέρνηση έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των αγροτών, αν και έφυγαν εμφανώς μουδιασμένοι από το Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τα μπλόκα πλέον θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων των αγροτών, στους οποίους ο πρωθυπουργός πρότεινε σταδιακή μείωση εισφορών κατ επάγγελμα αγροτών και ρυθμίσεις για το αφορολόγητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους αγρότες  φέρεται ειδικότερα να τους προτάθηκε οι εισφορές των κατ' επάγγελμα αγροτών να πέσουν από το 20% στο 16% με μία μεταβατικότητα 5 ετών.

Όσον αφορά το αφορολόγητο, η πρόταση ήταν να πέσει από τα 12.000 στα 9.500, συμψηφίζοντας εισοδήματα με επιδοτήσεις. Δυσαρεστημένοι ήταν όμως οι εκπρόσωποι των αγροτών από το γεγονός ότι δεν είχαν καμία πρόταση από την κυβέρνηση για το ρεύμα και το πετρέλαιο.

Μετά τη συνάντηση η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε τις κυβερνητικές προτάσεις, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επεδίωκε και επιδιώκει τον απευθείας διάλογο με τους αγρότες και πως στη συνάντηση εκπροσωπήθηκε η πλειοψηφία των μπλόκων και των αγροτικών κινητοποιήσεων.

"Στους εκπροσώπους των αγροτών, καταστήσαμε σαφή την δέσμευση της κυβέρνησης να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας των αγροτών, ακόμα και μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, που είναι γνωστές σε όλους τους Έλληνες πολίτες", πρόσθεσε η κ.Γεροβασίλη ανακοινώνοντας ότι η κυβέρνηση πρότεινε στους αγρότες:

Για το ασφαλιστικό:

1.Πενταετής μεταβατικότητα του ταμείου ασφάλισης των αγροτών έως το 2021.

2.Κλιμάκωση των εισφορών για ηπιότερη μετάβαση στο προβλεπόμενο ύψος, έως το 2021.

3.Δυνατότητα επιλογής χαμηλότερου ποσοστού εισφοράς για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, σε ποσοστό 16 αντί για 20%, που διασφαλίζει τελική σύνταξη ανώτερη από την εθνική.

4.Θέσπιση του εργόσημου ως βασικού εργαλείου πληρωμής της απασχόλησης στον αγροτικό χώρο, ώστε η δαπάνη αυτή να καταλογίζεται ως έξοδο στην αγροτική επιχείρηση.

Για το φορολογικό:

5.Φορολογική ελάφρυνση για την μέγιστη πλειοψηφία των αγροτών.

6.Θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.

"Ως αποτέλεσμα του συνδυασμού των παραπάνω προτάσεων επί του ασφαλιστικού και του φορολογικού, η συνολική επιβάρυνση για την μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, που αγγίζει το 90%, θα είναι μικρότερη από την σημερινή", σχολίασε η κ.Γεροβασίλη.

Επίσης η κυβέρνηση παρουσίασε μια ακόμα σειρά μέτρων που στοχεύουν στην στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Διάβάστε αναλυτικά τα μέτρα στο: news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top