26 Φεβ 2016
0 σχόλια

Μακρίσια Ηλείας: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της χοιροσφαγής

Μακρίσια Ηλείας το έθιμο της χοιροσφαγής
Το έθιμο της χοιροσφαγής αναβίωσε την Παρασκευή 26/2/2016 στα Μακρίσια Ηλείας.


Μικροί και μεγάλοι των Μακρισίων συγκεντρώνονται απο νωρίς το πρωί για να ξεκινήσουν την ετοιμασίες για την χοιροσφαγή μέχρι αργά το απόγευμα με εκλεκτούς μεζέδες.

Το σφάξιμο των χοιρινών ξεκινά απο νωρίς το πρωί σε συνδυασμό με το άναμμα της φωτιάς.

Οι πρώτοι μεζέδες ρίχνονται στη σχάρα έπειτα απο λίγες ώρες ενώ το γλέντι έχει αρχίσει για τα καλά με το κρασί να ρέει άφθονο.

Έτοιμο και το γιορτινό τραπέζι με τυρί, κρασί, ζυμωτό ψωμί και φυσικά τους μεζέδες απο τα χοιρινά.

Την ερχόμενη Τρίτη και μέχρι την Τσικνοπέμπτη τα κομμάτια του χοιρινού θα μπουν στις λάτες για να συντηρηθούν με το λίπος και μέσα σε λίγες εβδομάδες το παστό να είναι έτοιμο….

Δείτε φωτογραφίες στο: iliaoikonomia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top