25 Φεβ 2016
0 σχόλια

Ερωτηματικά γεννά το καθεστώς αναγνώρισης των λουτρών Καϊάφα

το καθεστώς αναγνώρισης των λουτρών Καϊάφα
Εξετάζεται η ένταξη των ιαματικών πηγών από το Υπουργείο Οικονομίας στον νέο ειδικό αναπτυξιακό νόμο - Αναγνωρισμένη ιαματική πηγή μόνο τα Λουτρά Κυλλήνης αλλά όχι και η πηγή Γερανίο


Ενίσχυση των επενδύσεων σε εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, όπως είναι τα σχέδια αξιοποίησης ιαματικών πηγών της χώρας μας,  ανακοίνωσε ότι εξετάζει το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στο πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Οι φυσικές ιαματικές πηγές προκειμένου να ενταχθούν στο νέο αναπτυξιακό νόμο θα πρέπει να έχουν αναγνωριστεί από το υπουργείο ως ιαματικοί πόροι.

Μέχρι τώρα, όπως προκύπτει από απάντηση του υπουργείου Οικονομίας στη Βουλή έχουν μετά την υποβολή σχετικών αιτημάτων αναγνωρίσει 14 φυσικούς πόρους ως ιαματικούς στο πλαίσιο ανάπτυξης, αξιοποίησης και προβολής επιχειρήσεων τουρισμού, μεταξύ των οποίων είναι τα Λουτρά Κυλλήνης αλλά όχι και του… Καϊάφα!

Βεβαίως  το Υπουργείο στην λίστα που έδωσε μιλά για την ιαματική πηγή Γερανίου και όχι για τα Λουτρά σε όλο τους το εύρος, που βρίσκεται στην διαδικασία… έκδοσης της υπουργικής απόφασης μαζί με  άλλες πηγές που δεν είναι λίγες.

Ωστόσο το καθεστώς αναγνώρισης των λουτρών Καιάφα μοιάζει λίγο μπλεγμένη ιστορία, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει τέτοιο ζήτημα και αυτό θα πρέπει να κινητοποιήσει τους τοπικούς φορείς.

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινή
Διάβασε περισσότερα στο: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top