25 Φεβ 2016
0 σχόλια

Εισαγγελική παρέμβαση για τα μπλόκα, Πέμπτη πρωί στο Μαξίμου ο Μπούτας

Εισαγγελική παρέμβαση για τα μπλόκα
Σε δύο επίπεδα ξεδιπλώνεται η κυβερνητική τακτική για τον έλεγχο της κατάστασης στο αγροτικό μέτωπο,

μετά την άδοξη έκβαση της συνάντησης της περασμένης Δευτέρας στο Μαξίμου και την κακή υποδοχή που είχε τελικά το πακέτο 25 σημείων από τους αγρότες.


Η εισαγγελική παραγγελία δίνει στους αγρότες τη δυνατότητα να μιλήσουν για αυταρχισμό της κυβέρνησης, αλλά και το απαραίτητο άλλοθι να εγκαταλείψουν τα μπλόκα.

Κατά πρώτον, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητά από τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία για όσους κλείνουν τους δρόμους, διαπράττοντας το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Κατά δεύτερον, οι πληροφορίες θέλουν το Μαξίμου να ενημερώνει τον Βαγγέλη Μπούτα και το μπλόκο της Νίκαιας ότι αναμένονται την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 11π.μ. για συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και οι δύο εξελίξεις έρχονται να διευκολύνουν κατά κάποιο τρόπο μια διαδικασία εκτόνωσης της εκρηκτικής κατάστασης, που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα στους εθνικούς δρόμους.

Η εισαγγελική παραγγελία δίνει στους αγρότες τη δυνατότητα να μιλήσουν για αυταρχισμό της κυβέρνησης και ταυτόχρονα το απαραίτητο άλλοθι να εγκαταλείψουν τους εθνικούς κόμβους,

ενώ η συνάντηση με τους σκληρούς του Μπούτα, ενδεχομένως έχει και το κάτι τις (πιθανότατα το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ), που θα επιτρέψει και στους πρωταγωνιστές της Νίκαιας να μην επιστρέψουν με άδεια χέρια.

Πανάγος Γιάννης
Διαβάστε αναλυτικότερα στο: agronews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top