28 Φεβ 2016
0 σχόλια

Μουζάλας για προσφυγικό: Υποβάλαμε στην Ε.Ε. σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα (VIDEO)

Μουζάλας για προσφυγικό: Υποβάλαμε στην Ε.Ε. σχέδιο έκτακτης ανάγκης
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 22.000 εγκλωβισμένοι στη χώρα μας και ο αριθμός θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα στους 50.000 με 70.000.


Επεσήμανε ότι θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας εκτάκτου ανάγκης σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να μην κυκλοφορούν αυτοί οι άνθρωποι στους δρόμους ενώ επιβεβαίωσε ότι έχει σταλεί στις Βρυξέλλες το ελληνικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης όπου ζητείται και οικονομική βοήθεια 450 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός ανέφερε ότι από τους εγκλωβισμένους ένα μέρος είναι μετανάστες και θα φύγουν για τις χώρες τους με το πρόγραμμα επαναπροώθησης καθώς δεν θα θέλουν να μείνουν φυλακισμένοι.

Διέψευσε ότι θα γίνουν 120 στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα, ωστόσο τόνισε ότι θα δηιουργηθούν οι χώροι φιλοξενίας με σκηνές και άλλες υποδομές. Απαραίτητα είναι τα κονδύλια για τη σίτιση, στέγαση και πρόσληψη προσωπικού.

Την ίδια ώρα στην Ειδομένη βρίσκονται 6.500 πρόσφυγες με άλλους 400 να είναι συγκεντρωμένοι στο βενζινάδικο στο ύψος του Πολυκάστρου.

Ο κ. Μουζάλας, τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ένας μεγάλος αριθμός θα φύγει από την Ελλάδα με το πρόγραμμα οικειοθελούς επιστροφής κι αυτό θα αφορά κυρίως σε παράνομους μετανάστες. Όπως είπε εφαρμόζεται και ήδη έχουμε ήδη 3.000 επιστροφές.

Δείτε το απόσπασμα απο το mega:



Πηγή βίντεο: enikos.gr
Νίκη Αξιώτηthestival.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top