1 Μαρ 2016
0 σχόλια

Καταυλισμοί σε όλη τη χώρα - Πού θα φιλοξενηθούν οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες

Καταυλισμοί σε όλη τη χώρα
Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές που φτάνουν στην Ελλάδα με απελπισμένους ανθρώπους να φτάνουν στη χώρα μας και να εγκλωβίζονται εδώ.


Με την κατάσταση να βρίσκεται εκτός ελέγχου η κυβέρνηση αναζητά χώρους προκειμένου να φιλοξενηθούν οι δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Χθες σε ευρεία έκτακτη σύσκεψη στη υπ Εσωτερικών αποφασίστηκε η δημιουργία ενός επιτελικού οργάνου που θα διαχειριστεί την κατάσταση ανάγκης στο προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Στην επιτροπή αυτή θα μετέχουν εκπρόσωποι από τον Στρατό, το Λιμενικό, την Αστυνομία, την Πρόνοια, το χώρο της Υγείας, την Πολιτική Προστασία κλπ.

Το σχέδιο για να φύγουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες από τους δρόμους

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας να στεγαστούν προσωρινά και «να φύγουν από τους δρόμους», εξ ου και ζήτησαν την βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παρισταμένων υπουργών, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα περίπου 50.000 καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ αναμένονται ακόμα 70.000, που ανεβάζει τον αριθμό αυτών που αναμένεται να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα στους 120.000.

Ποιοι χώροι έχουν προταθεί για να μετατραπούν σε κέντρα φιλοξενίας

Οπως τόνισαν οι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης πρέπει να βρεθούν άμεσα και να διαμορφωθούν καταλλήλως, μέσα στην εβδομάδα, πολλοί «μικροί» χώροι (camping, γήπεδα, παλαιά εργοστάσια, εκθεσιακοί χώροι που δεν λειτουργούν κ.α.) για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνα-Ειδομένη και σε απόσταση 10-15 χλμ εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού.

Διάβασε περισσότερα στο: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top