26 Απρ 2016
0 σχόλια

Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Επεκτείνεται σε όλο τον δήμο η ανακύκλωση

Επεκτείνεται σε όλο τον δήμο Ανδρίτσαινας - Κρεστένων η ανακύκλωση
Τη δυναμική επέκταση της ανακύκλωσης έχει θέσει ως στόχο ο δήμος Ανδρίτσαινας -Κρεστένων, προκειμένου να μειώσει δραστικά τον όγκο των απορριμμάτων που θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς και να ωφεληθεί τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά.


Προς αυτήν την κατεύθυνση εγκρίθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, η σύναψη σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ). Σύμφωνα με την απόφαση, η ΕΕΑΑ θα παραχωρήσει στον δήμο ένα όχημα συλλογής των ανακυκλώσιμων, βάρους 15-16 τόνων, εφόσον τοποθετηθούν τουλάχιστον 260 κάδοι 1.100lt ανοικτού τύπου.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η βέλτιστη προτεινόμενη εξυπηρέτηση του δικτύου των κάδων είναι τρεις φορές την εβδομάδα ανά κάδο. Η εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει στον δήμο 70 ευρώ ανά τόνο για κάθε ανακτώμενο υλικό από απόβλητο συσκευασίας, εκτός από χαρτί/χαρτόν, για το οποίο το τίμημα θα είναι 8 ευρώ ανα τόνο. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι έξι χρόνια.

Όπως ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο η εισηγήτρια αντιδήμαρχος, Κων/να Στρουμπάκου, τα ανακυκλώσιμα υλικά θα διαλέγονται χωριστά σε ρεύματα από τους κατοίκους και θα τοποθετούνται στους αντίστοιχους κάδους μηχανικής αποκομιδής, ενώ ο δήμος θα έχει την πλήρη ευθύνη του σχεδιασμού της υλοποίησης της ανακύκλωσης.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή εξέδωσε προκήρυξη πρόσληψης 10 ατόμων με την ειδικότητα «εργάτες καθαριότητας» πριν από μερικές ημέρες, στο πλαίσιο για την αντιµετώπιση των απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, µετά την κήρυξη του ∆ήµου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την προσωρινή διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων.

Όπως είπε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος κ. Σάκης Μπαλιούκος, «στόχος του δήμου είναι να μειώσει δραστικά τον όγκο των απορριμμάτων και να επεκταθεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες, με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών», προσθέτοντας ότι το κόστος μεταφοράς στην Τριανταφυλλιά θα είναι αυξημένο και δεν πρέπει να επιβαρυνθούν οι δημότες, ιδιαίτερα όσοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

ANAKYKLOSH Τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων μέσα από εκτεταμένη ανακύκλωση σχεδιάζει ο δήμος Ανδρίτσαινας -Κρεστένων

BALIOYKOS «Στόχος μας η επέκταση της ανακύκλωσης σε όλες τις δημοτικές ενότητες», τόνισε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Σ. Μπαλιούκος

Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top