23 Μαΐ 2016
0 σχόλια

Στην κορυφή του κόσμου ο Τσιτσιπάς! Πρωταθλητής στο 57° Trofeo Bonfiglio juniors! (vid)

Στην κορυφή του κόσμου ο Τσιτσιπάς! Πρωταθλητής στο 57° Trofeo Bonfiglio juniors
Μεγάλη μέρα η χθεσινή για το ελληνικό τένις!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Ulises Blanch με 2-0 σετ, αναδείχθηκε πρωταθλητής στο 57° Trofeo Bonfiglio, στον σημαντικότερο τίτλο που έχει κερδίσει ποτέ, και σφράγισε την άνοδό του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors!


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε τη φανταστική του εβδομάδα στο Μιλάνο, με μια εκπληκτική εμφάνιση, στον τελικό του 57° Trofeo Bonfiglio.

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας, Νο2 στο ταμπλό της Grade A διοργάνωσης της Ιταλίας, επιβλήθηκε του Ulises Blanch με 6-4, 6-3 και αναδείχθηκε πρωταθλητής σε μια ιστορική διοργάνωση, μια από τις κορυφαίες στο Juniors Circuit της ITF.

Αυτός ήταν ο σημαντικότερος τίτλος του Στέφανου στη λαμπρή καριέρα του στα juniors. Ήταν φιναλίστ άλλες δυο φορές σε Grade A διοργάνωση, στο Orange Bowl το 2014 και το 2015, δεν είχε κερδίσει όμως έναν τόσο μεγάλο τίτλο.

Αυτός ο τίτλος θα τον στείλει και στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ITF, λίγο πριν την έναρξη του Junior Roland Garros. Συγκεκριμένα ο ελπιδοφόρος αθλητής μας θα κερδίσει 8 θέσεις, αφού σήμερα βρίσκεται στο Νο9 του κόσμου στα juniors, και θα βελτιώσει κατά 5 θέσεις το σημερινό του career high (Νο6).

Αυτή είναι και η μεγαλύτερη διάκριση για το ελληνικό τένις σε επίπεδο juniors, μετά από τα επιτεύγματα του Μάρκου Παγδατή, που επίσης είχε φτάσει στην κορυφή της κατάταξης το 2003, τη χρονιά που είχε κερδίσει και το Australian Open στα juniors.

Ο Στέφανος είχε μια τέλεια εβδομάδα στο Μιλάνο, όπου κέρδισε τους:

1ος γύρος: Khumoyun Sultonov (Ουζμπεκιστάν) 6-2, 6-4
2ος γύρος: Ryan James Storrie (Μεγάλη Βρετανία) 6-0, 6-4
3ος γύρος: Trent Bryde (ΗΠΑ) 4-6, 6-3, 6-3

Προημιτελικά: John McNally (ΗΠΑ, Νο12 ταμπλό) 6-2, 5-7, 7-6 (4)
Ημιτελικά: Alejandro Davidovich Fokina (Ισπανία) 6-3, 6-2
Τελικός: Ulises Blanch (ΗΠΑ, Νο5) 6-4, 6-3

Ο Τσιτσιπάς είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του σημερινού τελικού και με ένα break στο 10ο game, κατέκτησε το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ έκανε ένα ακόμη πολύ κρίσιμο break στο 8ο game, έφτασε στο 5-3 και αργότερα σέρβιρε για να "κλειδώσει" τη μεγαλύτερη νίκη του στα juniors μέχρι σήμερα.



Ο Στέφανος προέρχεται από την κατάκτηση του 3ου επαγγελματικού τίτλου του στη Σαρδηνία, όπου κέρδισε το Italy F10 Futures των 10.000 δολαρίων.

Χθές έφτασε τις 11 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ μετράει  21 νίκες στις τελευταίες 23 αναμετρήσεις που έδωσε!

Και τα καλύτερα έρχονται!

Δείτε περισσότερα νέα για το τένις στοtennisnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top