1 Μαΐ 2016
0 σχόλια

Ο Γολγοθάς στην Ηλεία συνεχίζεται και μετά την Ανάσταση

Ο Γολγοθάς στην Ηλεία συνεχίζεται
Στην Ελλάδα όπου κυριαρχεί η χριστιανική πίστη   έχουμε ανατραφεί εσωτερικεύοντας την αίσθηση πως η Ανάσταση του Χριστού συνιστά έναν ισχυρό θετικό συμβολισμό.


Σημαίνει την νίκη της ζωής επί του θανάτου. Γεμίζει τις ψυχές των ανθρώπων με αισιοδοξία. Μάθαμε να θεωρούμε την ημέρα της ανάστασης ως απαρχή θετικών εξελίξεων στην προσωπική και την κοινωνική μας ζωή.

Η ανάσταση έρχεται ως επακόλουθο μιας δύσβατης πορείας. Προηγείται αυτής, η ανάβαση στον Γολγοθά. Είναι η Μεγάλη Εβδομάδα των παθών του Ιησού.

Η μεταφορά της ιστορίας αυτής που αποτέλεσε την βάση της δημιουργίας της πιο διαδεδομένης, παγκόσμια, θρησκείας, στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα μπορεί, δυστυχώς, να γίνει με κομμένη την ευτυχή κατάληξή της.

Στην χώρα μας και ειδικά στον νομό μας, την Ηλεία, η περίοδος των παθών δεν βρίσκει τέλος.

Αφενός η κυβερνητική πολιτική, εξόχως αντιλαϊκή, την τελευταία εξαετία και αφετέρου η ανικανότητα αυτών που κρατούν στα χέρια τους την τοπική εξουσία έχουν καταδικάσει τους Ηλείους σε μια παρατεταμένη εβδομάδα των παθών.

Χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν προ πολλού πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και αδυνατούν να καλύψουν ακόμη τις στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες τους.

Για αυτήν την άθλια κατάσταση αδιαφορούν οι συντεταγμένες αρχές της χώρας, στο κεντρικό και το τοπικό επίπεδο. Στο μεταξύ προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης δεν υπάρχουν και ο κόσμος υποφέρει όλο και περισσότερο.

Όσον αφορά την Ηλεία, καμιά θετική εξέλιξη δεν υπάρξει ως τώρα στους τομείς των υποδομών, της ανάπτυξης, της αντιστάθμισης των ολέθριων συνεπειών των μεγάλων πυρκαγιών που την έπληξαν το 2007,

της ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, ακόμη και του τουρισμού, ο οποίος κινείται με τον αυτόματο πιλότο, χωρίς κανένα κεντρικό, στρατηγικό σχεδιασμό, πράγμα που έχει ως συνέπεια να είναι πάντα μειωμένες, αν ληφθούν υπόψη οι   φυσικές και ιστορικές δυνατότητες του νομού μας, οι επιδόσεις του.

Την ίδια στιγμή, την παρακμή του νομού μας, σφραγίζει με την αναποτελεσματική για να μην πούμε καταστροφική τακτική που ακολουθεί στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων , η δημοτική αρχή του Πύργου.

Εδώ και 2,5 χρόνια που ανέλαβε την εξουσία παρακολουθεί ως απλός θεατής τους σωρούς των σκουπιδιών να μεγεθύνονται και να πληθύνονται.

Η πόλη του Πύργου και τα δημοτικά διαμερίσματα πνίγονται από τα σκουπίδια και κανείς δεν αισθάνεται την ανάγκη και δεν έχει το φιλότιμο να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους και παραιτηθεί από ευθιξία.

Μας υποσχέθηκαν ότι το φετινό Πάσχα θα απάλλασσαν από τον εφιάλτη. Δεν τήρησαν όμως την υπόσχεσή τους.

Είναι απολύτως αναξιόπιστοι και θα πρέπει να ντρέπονται. Όποιοι από αυτούς έχουν ακόμη το θράσος να μας κοιτούν στα μάτια, αξίζουν την απόρριψη και την χλεύη της κοινωνίας.

Μας έφεραν στο σημείο να πορευόμαστε με την βεβαιότητα ότι ο Γολγοθάς θα συνεχιστεί για μας και μετά την ημέρα της Ανάστασης.

Κατάφεραν με την ανικανότητα και την ιδιοτέλειά τους να παραχαράξουν ακόμη και το 2000 ετών πανανθρώπινο σημαινόμενο της χριστιανικής πίστης.

Πηγή: Πρωινή Ενημέρωση (eproini.gr)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top