26 Μαΐ 2016
0 σχόλια

Νέα Φιγαλεία Ολυμπίας: Πρεμιέρα σήμερα για την Κινητή Αστυνομική Μονάδα

Πρεμιέρα σήμερα για την Κινητή Αστυνομική Μονάδα
Πρώτη εμφάνιση της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Νέα Φιγαλεία.


Η Μονάδα ή Μεικτό Κλιμάκιο Αστυνομικών Υπηρεσιών αποτελείται από τρεις ένστολους αστυνομικούς που προέρχονται από υπηρεσίες τάξης, ασφάλειας και τροχαίας και κινούνται με ένα αυτοκίνητο τύπου βαν, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απομακρυσμένες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ηλείας και να παράσχουν εκεί επί τόπου αστυνομικές υπηρεσίες.

Αυτή, θα καλύπτει ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές του Νομού, με σκοπό την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, σε καθημερινή βάση.

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.) εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων.

Το όχημα της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας παρέχει τη δυνατότητα να λειτουργεί και ως γραφείο.

Είναι δηλαδή διαμορφωμένο, έτσι ώστε να μπορεί κάποιος πολίτης να καθίσει και να συζητήσει με τον αστυνομικό και αν χρειαστεί να προβούν στη σύνταξη κάποιας ανακριτικής πράξης, σε υποβολή παραπόνων, σε κάποια θέματα είτε ανακριτικής, είτε αστυνομικής γενικότερης αρμοδιότητας.

Στη Νέα Φιγαλεία οι ένστολοι συνάντησαν στο Δημαρχείο τον Δήμαρχο Νίκο Φάμελο, την πρόεδρο της Τ.Κ Ολυμπία Κατσάμπουλα ενώ συνομίλησαν και με το μέλος της πολιτικής προστασίας Θάνο Χουλιάρα για να πληροφορηθούν για την περιοχή.

Παρέμεινα σε δυο κεντρικά σημεία για περίπου δύο ώρες.

Το δρομολόγιο συνεχίστηκε με επόμενες στάσεις τα Πετράλωνα, το Δραγώγι, το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα-Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την Αμπελιώνα Μεσσηνίας.

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα θα βρίσκεται στη Νέα Φιγαλεία περίπου κάθε 10 μέρες και θα μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες.

Θάνος Χουλιάρας#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top