5 Μαΐ 2016
0 σχόλια

«Σφαγή» το ασφαλιστικό για αγρότες, επαγγελματίες

το ασφαλιστικό για αγρότες, επαγγελματίες
Από 1η Ιουνίου έως και το 55% του εισοδήματος θα πηγαίνει σε εισφορές και φόρους - Διαβάστε αναλυτικά τι αλλάζει με το σχέδιο Κατρούγκαλου


«Συναίτερο» στη ζωή τους θα υποχρεωθούν να κάνουν αγρότες, επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς όπως καταγγέλλει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή αν εφαρμοστεί όπως έχει σχεδιαστεί το ασφαλιστικό του Γιώργου Κατρούγκαλου τότε έως και το 55% των εισοδημάτων τους θα πηγαίνει για εισφορές και φόρους.

«Η κοινωνία βρίσκεται ενώπιον ενός συνδυασμού διατάξεων ασφαλιστικής και φορολογικής φύσης που εάν εφαρμοσθούν θα οδηγήσουν σε μια μεγάλη επιβάρυνση των ασφαλισμένων και φορολογούμενων, επιβάρυνση η οποία αθροιστικά θα ανέλθει στο 55%-56% του ακαθάριστου εισοδήματος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΟΚΕ.

Για παράδειγμα ένας δικηγόρος με εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει με βάση το νέο Ασφαλιστικό-Φορολογικό να καταβάλλει για φόρους και εισφορές 11.901 ευρώ ετησίως, ένας αγρότης με το ίδιο εισόδημα 9.630 ευρώ.

Όπως παρατηρεί, μάλιστα, αρκετές από τις οχτώ καταιγιστικές αλλαγές στη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Ιουνίου.

Παράλληλα, η ΟΚΕ εκτιμά ότι έπρεπε να διαχωριστεί η διαδικασία εξοικονόμησης 1% του ΑΕΠ από το Συνταξιοδοτικό από μια «αμφίβολης αποτελεσματικότητας και διατηρησιμότητας» ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Διάβασε αναλυτικά τις εισφορές του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στο: protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top