25 Μαΐ 2016
0 σχόλια

«Φτωχότεροι» μέρα με την μέρα οι Ηλείοι

«Φτωχότεροι» οι Ηλείοι
Ολοένα και περισσότεροι είναι οι πολίτες που αναζητούν στήριξη –κυρίως σε τρόφιμα στην Ηλεία.


Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά την διαβίωση χιλιάδων πολιτών οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα καθημερινά τους έξοδα.

Άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε μισό κιλό ψωμί, περιμένουν την διανομή τροφίμων ή την πίστωση της κάρτας αλληλεγγύης προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους.

Κάποιοι περιμένουν να ζήσουν με το προνοιακό επίδομα, άλλοι πάλι περιμένουν την διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που έχουν υποβάλει αίτηση –πριν από εννέα μήνες- για να λάβουν είδη μέσω του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής της Ε. Ε.

Στο γραφείο της Πρόνοιας περνούν καθημερινά δεκάδες άνθρωποι οι οποίοι ζητούν βοήθεια, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Όπως επισήμανε μιλώντας στην «Πρώτη» η Αντιδήμαρχος πρόνοιας του δήμου Πύργου Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, μέσα σε ενάμιση χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της έχει καταγράψει αύξηση των ανθρώπων που αδυνατούν να επιβιώσουν και ζητούν στήριξη αλλά και μείωση εκείνων που προσφέρουν.

Στήριξη από τα προνοιακά

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εκείνους που λαμβάνουν προνοιακό επίδομα, έχουν πραγματική ανάγκη από τα χρήματα αυτά, για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Πρόκειται για 1824 άτομα σε όλη την Ηλεία. Δυστυχώς μέχρι πρότινος υπήρχαν καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων καθώς στο Νομό δεν είχαμε μόνιμο πρόεδρο ελεγκτικού, ωστόσο όπως ενημερωθήκαμε το πρόβλημα αυτό θα λυθεί έως τα τέλη Ιουλίου» υπογράμμισε η Α. Αγγελακοπούλου. Δεν είναι όμως μόνο οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων που αναμένουν στήριξη.

Μέσω του ΤΕΒΑ

Στον Δήμο Πύργου 1870 οικογένειες περιμένουν την διανομή ειδών μέσω του επισιτιστικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Τα τελευταία χρόνια η Χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ήδη «τρέχει» το επισιτιστικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τον περασμένο Ιούνιο- Ιούλιο παραλάβαμε τις αιτήσεις που μόνο για τον δήμο Πύργου αφορούν 1870 οικογένειες δηλαδή περισσότερα 4600 άτομα!

Στο πρόγραμμα αυτό την εποπτεία και τον συντονισμό τον έχει η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Έχει γίνει η πρώτη κατανομή των ειδών, τα οποί παραλάβαμε και οδοντόκρεμες, πάνες βρεφικές, μωρομάντηλα, λάδι του ενός λίτρου, βρεφικές τροφές, κρέμες και ριζάλευρο, γάλα σκόνη και γάλα εβαπορέ, σκόνη πλυντηρίου και υγρό γενικού καθαρισμού.

Τα είδη διανέμονται σύμφωνα με το τι ανάγκες που έχουν δηλωθεί. Δυστυχώς κάποιοι έχουν αλλάξει διευθύνσεις και τηλέφωνα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τους εντοπίσουμε.

Εμείς διανέμουμε τα είδη που έρχονται σύμφωνα με τις καταστάσεις που μας έχουν σταλεί και δεν μπορούμε να δώσουμε τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από αυτό το οποίο αναφέρεται στην κατάσταση που έχουμε.

Έχουμε πει ότι θα ήταν πολύ καλύτερο σε όλους αυτούς τους ανθρώπους νε έχει δοθεί κάρτα αλληλεγγύης προκειμένου από μόνοι τους να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε ότι είδη έχουν ανάγκη διατηρώντας και την αξιοπρέπεια τους, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν αξιοπρέπεια» υπογράμμισε η Α. Αγγελακοπούλου

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Συνολικά 150 νέες αιτήσεις για στήριξη οικογενειών θα περάσουν την 1η Ιουνίου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν ούτε κάρτα αλληλεγγύης ούτε είναι ενταγμένοι στο επισιτιστικό πρόγραμμα και έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

Παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες αυξάνουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο πέρα από τις προσφορές που γίνονται από ιδιώτες- εθελοντές δεν έχει την στήριξη της πολιτείας «Δυστυχώς το παντοπωλείο δεν χρηματοδοτείται από το κράτος.

Τον Οκτώβρη κλείνω δύο χρόνια και στηρίζω το παντοπωλείο με προσφορές και με γνωριμίες. Δυστυχώς περισσότερο βοηθάνε εθελοντές που βρίσκονται εκτός Ηλείας παρά οι άνθρωποι που είναι εδώ.

Πρέπει να πούμε όμως ότι μας έχουν δώσει ελαιοτριβεία της περιοχής μας, λάδι για να βοηθήσουμε.

Υπάρχουν μεγάλα supermarket όπως ο ΑΒ Βασιλόπουλος που μας έχουν δώσει δωροεπιταγές για την κάλυψη των αναγκών μας.

Στο παρελθόν μας είχε βοηθήσει και το Aldemar.Μέσα στον ενάμιση χρόνο βλέπουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους να ζητούν στήριξη και πολύ λιγότερους ανθρώπους να προσφέρουν στήριξη.

Πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας καθώς και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα προσέφερε κρέας στους ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια που δεν έχουν να φάνε και είναι καθήκον μας να τους στηρίξουμε» επισήμανε η Α. Αγγελακοπούλου.

Παράλληλα η αντιδήμαρχος Πύργου υπεύθυνη θεμάτων πρόνοιας έκανε έκκληση σε όποιον μπορεί και θέλει εκτός από τρόφιμα να προσφέρει και ένα επαγγελματικό ψυγείο στο κοινωνικό παντοπωλείο προκειμένου να μπορούν να συντηρηθούν τα ευπαθή προϊόντα.

Άννα Αγγελίδου - protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top