28 Μαΐ 2016
0 σχόλια

Δημιουργήθηκε το «Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου» με σκοπό να παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις

Δημιουργήθηκε το «Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου»
Με συμμετοχή ως ιδρυτικά μέλη, 22 πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που πρωτοεξελέγησαν ζώντος του ιδρυτή του κόμματος, δημιουργήθηκε το “Κίνημα Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου”, με σκοπό να παρέμβει στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.


Μάλιστα ανήμερα της επετείου του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού, θα οργανώσει την πρώτη δημόσια εκδήλωσή του στις 23 Ιουνίου.

Νωρίτερα την ίδια μέρα θα γίνει και το μνημόσυνο που ως τώρα τελούσε σχεδόν μόνη η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, σε πολύ στενό κύκλο φίλων.

Όπως προκύπτει από τον κατάλογο των 22 ιδρυτικών μελών, επιχειρείται συσπείρωση του «όλου ΠΑΣΟΚ», καθώς εκπροσωπούνται όλες οι μετέπειτα τάσεις του κόμματος, όπως καταγράφηκαν τη μετά Ανδρέα εποχή. Άλλωστε καθένας από τους «22», ακολούθησε τη δική του πολιτική πορεία, ακόμη κι εκτός ΠΑΣΟΚ.

Αν και δεν υπογράφει τη διακήρυξη για ευνόητους λόγους, ουσιαστικό ρόλο στο Κίνημα διαδραματίζει η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, η οποία –εκ των πραγμάτων- αποτελεί τη δημόσια βιτρίνα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώνεται ήδη συσπείρωση και είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να δημοσιοποιηθεί και νέο κύμα υπογραφών από τουλάχιστον 15 ακόμη πρώην βουλευτές.

Πάντως, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, θα έχει -όπως λένε οι συμμετέχοντες-  το χαρακτήρα κίνησης-παρέμβασης, και όχι πολιτικού κόμματος.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου

Διαβάστε την ιδρυτική διακήρυξη του «Κινήματος Φίλων Ανδρέα Παπανδρέου» στοstar.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top