15 Σεπ 2016
0 σχόλια

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τα «πόθεν έσχες» - Τι θα δημοσιεύεται στο διαδίκτυο

Διευκρινίσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τα «πόθεν έσχες»
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Εσφαλμένες χαρακτηρίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τις αναφορές των ΜΜΕ ότι από την 1η Οκτωβρίου 2016, θα δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) όλων των υπόχρεων.


Αναφορές που, όπως σημειώνει, δημιούργησαν τεχνητές και άσκοπες συγχύσεις και ανησυχία στους πολίτες.

Το υπουργείο προχωρώντας σε σειρά διευκρινίσεων αναφέρει ότι οι υπόχρεοι για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) προβλέπονται από τον νόμο 3213/2003 (άρ. 1 παρ. 1 ν. 3213/2003 όπως ισχύει) και ο αριθμός των υπόχρεων σε δήλωση δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τον ν. 4281/2014.

Επισημαίνει ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης κατά κανόνα δεν δημοσιεύονται.

Εξαιρούνται μόνο οι δηλώσεις που υποβάλλουν ο Πρωθυπουργός, οι Αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, οι Υπουργοί, οι αναπληρωτές Υπουργοί και οι Υφυπουργοί, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές και οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι και όσοι διαχειρίζονται τα οικονομικά των προαναφερθέντων πολιτικών κομμάτων.

Οι δηλώσεις υπόκεινται σε δημοσιοποίηση στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής.

Ως προς το θέμα των δηλώσεων που δημοσιεύονται δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με όσα ίσχυαν με τον προηγούμενο νόμο.

Διαβάστε περισσότερα στο: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top