27 Σεπ 2016
0 σχόλια

Υπάρχουν βαρέλια με τοξικά απόβλητα στις ακτές της Ηλείας;

βαρέλια με τοξικά απόβλητα στις ακτές της Ηλείας
Αναπάντητο παραμένει από το 2009 το ερώτημα.

Η Οικολογική κίνηση «Ο Λαπίθας» από την Ζαχάρω είχε με έγγραφό της ζητήσει εξηγήσεις από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και τη ΝΑ Ηλείας


Το καλοκαίρι του 2009, μέλη της Ιταλικής Μαφίας ομολόγησαν στις Αρχές της γειτονικής χώρας ότι επί 20 χρόνια βύθιζαν εσκεμμένα έναντι αμοιβής, δεκάδες πλοία που μετέφεραν πυρηνικά και άλλα επικίνδυνα απόβλητα, στην Αδριατική και στο Ιόνιο!

Τα φορτία αυτά προέρχονταν κυρίως από βιομηχανίες του Ιταλικού Βορρά.

Η ιταλική περιβαλλοντική ομάδα «Lega Ambiente» αποκάλυψε πως τα τελευταία 30 χρόνια έχουν εξαφανιστεί στην Μεσόγειο Θάλασσα 40 με 100 πλοία, ανάμεσα στα οποία ήταν και ελληνικά πλοία όπως το «Νίκος 1" και το «Βόρειες Σποράδες».

Τουλάχιστον 7 ναυάγια συνέβησαν στην ελληνική επικράτεια, από τους Παξούς ως τις ακτές της Μεσσηνίας.

Στις 14 Νοεμβρίου 2009 με έγγραφο, που μέχρι σήμερα έχει μείνει αναπάντητο από τους φορείς σε Ελλάδα και Ιταλία, της οικολογικής κίνησης «Ο Λαπίθας» από την Ζαχάρω με το οποίο ζητούνται εξηγήσεις και λύσεις για την ύπαρξη ραδιενεργών και τοξικών αποβλήτων στις Ελληνικές ακτές!

Τα ραδιενεργά απόβλητα έχουν διασπείρει στις θάλασσες Ιταλοί μαφιόζοι, που αποκομίζοντας υπέρογκα ποσά «αναλάμβαναν» να τα εξαφανίσουν ναυλώνοντας σαπιοκάραβα που υπερφόρτωναν και στη συνέχεια βύθιζαν στη θάλασσα.

Στην Ελλάδα χάρις την έγκαιρη αντίδραση της οικολογικής κίνησης «Ο Λαπίθας» έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση καθώς αυτή η τόσο σοβαρή αποκάλυψη παραμένει άγνωστη και ανεπίλυτη.

Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Γιάλπας

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στοprotinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top