28 Σεπ 2016
0 σχόλια

Αμαλιάδα: «Πέταξαν το γάντι» στη ΔΕΗ και τους βουλευτές (VIDEO)

Αμαλιάδα: «Πέταξαν το γάντι» στη ΔΕΗ και τους βουλευτές
Με φόντο τις ουρές μπροστά από το γκισέ του ταμείου και των γραφείων που σχημάτιζαν χθες το πρωί οι καταναλωτές,


δήμος Ήλιδας και φορείς έδωσαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, διατυπώνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δεν θα γίνει αποδεκτή η κατάργηση του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην Αμαλιάδα.

Υλοποιώντας την απόφαση που ελήφθη προχθές το βράδυ, χθες το πρωί ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Αμαλιάδα, προκειμένου να αποτρέψουν το πακετάρισμα και τη μεταφορά αρχειακού υλικού στον Πύργο.

Το αδιαχώρητο

Η κινητοποίηση συνέπεσε με την ημέρα λειτουργίας του ταμείου της ΔΕΗ και στο υποκατάστημα είχε προκληθεί το αδιαχώρητο, τόσο από καταναλωτές που ήθελαν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, όσο και από αυτούς που ήθελαν να κάνουν διακανονισμούς, αποδεικνύοντας ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο υποκατάστημα, εν αντιθέσει με τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ περί… μειωμένης κίνησης.

Με δεδομένο ότι η κινητοποίηση είχε γνωστοποιηθεί, χθες το πρωί δεν έκαναν την εμφάνισή τους υπάλληλοι από τη ΔΕΗ του Πύργου για να μεταφέρουν αρχεία.

«Θα αλλάξουμε πάροχο»

Ο Δήμαρχος Ήλιδας μίλησε αρχικά με υπάλληλο του υποκαταστήματος, ζητώντας να ενημερωθεί για νεώτερα και στη συνέχεια απευθύνθηκε στους καταναλωτές και τους ενημέρωσε για τη μέχρι τώρα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μεταφέροντας την αντίθεση του δήμου και των φορέων στο ενδεχόμενο κλεισίματος του υποκαταστήματος.

Μάλιστα επανέλαβε ότι η ΔΕΗ εισπράττει από το δήμο 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο, ενώ αγγίζουν τα 2,5 εκ. ευρώ τα χρήματα από τα δημοτικά τέλη, από τα οποία παίρνει προμήθεια η ΔΕΗ.

Μάλιστα έκανε γνωστό ότι ο δήμος προσφέρθηκε να παραχωρήσει και κτίριο στη ΔΕΗ προκειμένου να αντιμετωπιστεί και το θέμα του ενοικίου, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα και δεν δίστασε χθες να αναφέρει για μία ακόμη φορά, ότι ο δήμος και οι δημότες προτίθενται να αλλάξουν πάροχο, εάν φύγει το υποκατάστημα από την περιοχή.

Θεωρητικά σήμερα θα πρέπει να υπάρξει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαλόγου που έχει ξεκινήσει ο δήμος, ωστόσο τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Πάντως, ο κ. Χριστοδουλόπουλος κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές να πάρουν θέση και να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Ήλιδας, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αναστάσιος Σμέρος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Σαψάλης, η πρόεδρος του ΕΚΑ Νατάσα Παναγιωτάρα, έμποροι, εκπρόσωποι του Συλλόγου ηλεκτρολόγων και της ΟΕΒΕ, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος, το τοπικό γραφείο της Ν.Δ. που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Παναγιώτη Χριστοφόρου.


Μαρία Καραμπάτση - patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top