1 Οκτ 2016
0 σχόλια

Ηλεία: Κατάληψη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του ΕΠΑΛ Κρεστένων

Κατάληψη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του ΕΠΑΛ Κρεστένων
Στη συρρίκνωση και στην υποβάθμιση οδηγείται σταδιακά το ΕΠΑΛ Κρεστένων, αφού από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν λειτουργούν τρεις ειδικότητες, εκ των οποίων η μία είναι στην Γ’ Λυκείου και αποτελεί μάθημα Πανελλαδικών Εξετάσεων.


Ο τομέας Υγείας και Πρόνοιας είναι υποστελεχωμένος, με συνέπεια να μην έχουν γίνει καθόλου μαθήματα στην ειδικότητα της Νοσηλευτικής από την ημέρα του αγιασμού, τόσο στη Β΄ όσο και στη Γ’ Λυκείου.

Επίσης, στην ειδικότητα Ηλεκτρολογίας της Β’ Λυκείου αποφασίστηκε η μη λειτουργία της παρότι υπάρχουν καθηγητές, λόγω του ότι είναι 8 μαθητές ενώ το όριο απαιτεί 10.

 Ως πρώτη αντίδραση στην κατάσταση, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου προχώρησαν σε τριήμερη κατάληψη του σχολείου, προκειμένου να αποτρέψουν την υποβάθμισή του, τονίζοντας ότι με αυτές τις αποφάσεις είτε θα αναγκαστούν να μεταβαίνουν στον Πύργο, διανύοντας πολύ περισσότερα χλμ από ό,τι τώρα, είτε θα αναγκαστούν να αλλάξουν ειδικότητα είτε να εγκαταλείψουν το σχολείο.

 «Δεν έχουμε καν καθηγητή και τον Μάιο θα δώσουμε Πανελλαδικές στη Νοσηλευτική.

Από την αρχή της χρονιάς δεν έχουμε κάνει καθόλου μάθημα. Μας δείχνουν ότι δεν θέλουν το σχολείο στην Κρέστενα και μας αναγκάζουν να πάμε στον Πύργο, κάτι που θα διπλασιάσει τις μετακινήσεις μας και την ταλαιπωρία μας»,

τονίζει ο μαθητής της Γ’ Νοσηλευτικής, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο οποίος μένει μόνιμα στη Ζαχάρω, και προσθέτει: «Ήδη κάνω κάθε μέρα 35 χλμ για να έρθω στην Κρέστενα. Αν πάω Πύργο, θα κάνω 70 χλμ καθημερινά. Εμείς διαδηλώνουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Γιώτα Παρασκευά, ανέφερε στην εφ.«Πατρίς» ότι με την κατάργηση ειδικοτήτων επιδιώκεται η υποβάθμιση του ΕΠΑΛ Κρεστένων, κάτι που θα επιφέρει δραματική μείωση του μαθητών του και την ουσιαστική του κατάργηση.

«Προσπαθούν να κλείσουν κάποιες ειδικότητες και να στείλουν τα παιδιά στον Πύργο και βαθμιαία να μας κλείσουν.

Καθηγητές έχουμε αλλά επειδή δεν είμαστε στο όριο των 10 παιδιών, αλλά 8, δεν μας αφήνουν.

Αν τα παιδιά πάνε στον Πύργο, θα είναι πολύ επιβαρυντικό, διότι θα σπαταλούν πολλές ώρες και αρκετά χρήματα για τις μετακινήσεις τους.

Σε βάθος χρόνο, οι μαθητές θα πηγαίνουν απευθείας στον Πύργο, όσο θα μαθαίνουν ότι καταργούνται ειδικότητες», τονισε η νεαρή μαθήτρια.

«Περιμένουμε τον υπουργό να έρθει να μας δει»

Ο μαθητής της Γ΄Ηλεκτρολογίας, Αναστάσιος Αναστασόπουλος, τόνισε ότι είναι υποκρισία να καταργούν μια ειδικότητα που έχει 8 μαθητές, ενώ στον Πύργο λειτουργεί με 10 και στόχος τους είναι μέσω της ολιγοήμερης κατάληψης να στείλουν μήνυμα στον υπουργό Παιδείας, Ν.Φίλη.

«Καταγγέλλω την ανακοίνωση του κ.Φίλη, ο οποίος θέλει να κλείσει την ειδικότητα Β’ Ηλεκτρολογίας, η οποία έχει 8 μαθητές, τη στιγμή που στον Πύργο λειτουργεί με 10 στο αντίστοιχο σχολείο.

 Επίσης δεν υπάρχει καθηγητής στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας από την αρχή της χρονιάς.

Οι μαθητές εδώ έρχονται από τη Ζαχάρω αλλά και από άλλες ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές, δεν είναι εύκολο να μεταβαίνουν καθημερινά στον Πύργο. Κάναμς τρεις μέρες κατάληψη  και ετοιμάζουμε απάντηση τον κ.Φίλη, ο οποίος αν θέλει, μπορεί να μας επισκεφθεί».

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΕΠΑΛ Κρεστένων πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου και μετέβησαν στο δημαρχείο για να διατυπώσουν τα αιτήματά τους, ενώ το μεσημέρι τερμάτισαν την κατάληψη.

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top