5 Οκτ 2016
0 σχόλια

Ηλεία: Πετούν στον «Καιάδα» εκατοντάδες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

Πετούν στον «Καιάδα» εκατοντάδες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα
Μόνο για όσους μπορούν να αποδείξουν ότι επλήγησαν από την κακοκαιρία η 6μηνη περίοδος χάριτος


Μία ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη περιμένει εκατοντάδες φορολογούμενους πολίτες των δήμων Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας –Κυλλήνης.

Μπορεί ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος να έδωσε «περίοδο χάρητος» έξι μηνών αναφορικά με τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων αλλά και φυσικών προσώπων, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο η απαλλαγή ισχύει μόνο για όσους μπορούν να αποδείξουν ότι επλήγησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η «Πρώτη» επικοινώνησε με τον υφυπουργό εργασίας κ. Πετρόπουλο ο οποίος τόνισε:

«Θα εφαρμόσουμε αυτό το οποίο πάντα ίσχυε σύμφωνα με το Νόμο.

Είναι κοινή παραδοχή πως εάν καταστραφούν όλες οι επιχειρήσεις και λειτουργεί μόνο μία, εκείνος που θα επωφεληθεί θα είναι, αυτός ο ένας που δεν έχει υποστεί ζημιά.

Αυτό το οποίο λέμε δεν είναι κάτι καινούργιο.

Μόνο όσοι έπαθαν ζημιά θα μπορούν να πάρουν την 6μηνη παράταση κι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο αποφασίσαμε εμείς, αλλά κάτι το οποίο ισχύει σύμφωνα με το Νόμο και δεν είναι δική μας εφαρμογή.

Ο κόσμος το ξέρει καθώς έχουν γίνει κι άλλες φορές θεομηνίες και ο κόσμος γνωρίζει.

Και πέρσι είχαμε πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Βάρδας και ίσχυσε το ίδιο ακριβώς και μόνο για όσους είχαν πραγματικά πληγεί».

Η απόφαση του υφυπουργού εργασίας προωθείται για δημοσίευση στο ΦΕΚ όπως και η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, που απαλλάσσει από την καταβολή οφειλών προς τις Εφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνοι που τελικά θα καταφέρουν να αποδείξουν ότι έχουν πληγεί και κάνουν χρήση της 6μηνης περιόδου χάρητος θα μπορέσουν να πληρώσουν τις εισφορές προς τα ασφαλιστικά τους ταμεία σε 12 ή 24 μηνιαίες δόσεις ανάλογα πάντα με τον φορέα στον οποία ανήκουν.

Επιμέλεια: Άννα Αγγελίδου
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top