31 Οκτ 2016
0 σχόλια

Ηλεία: Οργισμένοι οι αγρότες για τις αποζημιώσεις που δεν έρχονται

Ηλεία: Οργισμένοι οι αγρότες για τις αποζημιώσεις
Σχεδόν δύο μήνες μετά τις μεγάλες καταστροφές στον κάμπο της Ηλείας και στα σταφιδοχώρια του Πύργου και οι παραγωγοί αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις στο μέτωπο των αποζημιώσεων.

Δυστυχώς έως τώρα κανένας δεν μιλά, κανένας δεν κάνει κάτι και ο χειμώνας πλέον πλησιάζει απειλητικός.

Και αυτό γιατί πέρα από το θέμα των καλλιεργειών που για να ξεκινήσουν χρειάζονται έστω τα βασικά κεφάλαια τα οποία δεν υπάρχουν, τίθεται θέμα επιβίωσης για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφου που υπέστησαν ζημιές απο τις θεομηνίες.

Πρόσφατα στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου επανέλαβε τα όσα επί της ουσίας είχε πει και στην Ηλεία.

Μόνο που ούτε ο ΕΛΓΑ έρχεται με τους γεωπόνους του για τις εκτιμήσεις και τις εξατομικεύσεις, ούτε τα ΠΣΕΑ μπορούν να προσδώσουν ταχύτητα στην καταβολή αποζημιώσεων.

Όσο για εκείνα που ειπώθηκαν σχετικά με τις ενισχύσεις μέσω ευρωπαϊκών πόρων... και αυτό παραμένει ένας άγνωστος παράγοντας όπου κανείς με βεβαιότητα δεν μπορεί να απαντήσει τι προβλέπεται και σε πιο χρόνο.

Η υπομονή των αγροτών στην Ηλεία αρχίζει να εξαντλείται καθώς και στον ΕΛΓΑ έχουν καταβάλει τα ασφάλιστρα και κάλυψη δεν έχουν ούτε στο να φτάσει ο γεωπόνος στα χωράφια τους...

Η ώρα που οι αγωγές, που έχουν προαναγγελθεί από τους αγρότες, θα κατατεθούν και τότε θα ανοίξει ένα πολεμικό μέτωπο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αν δε, υπάρξει και νέο καταστροφικό πέρασμα του καιρού από τις καλλιέργειες στην Ηλεία, τότε το πρόβλημα θα είναι ιδιαίτερα οξύ όχι μόνο για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους... αλλά για το σύνολο της τοπικής οικονομίας αφού βασικά κεφάλαια δεν θα έχουν διακινηθεί στην αγορά.

Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top