29 Δεκ 2016
0 σχόλια

Πύργος: Υψηλή προσέλευση για το πρόγραμμα «κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης»

Υψηλή προσέλευση για το πρόγραμμα «κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης» στο δήμο Πύργου
Από τις 14 Ιουλίου υποβλήθηκαν 3106 αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 2834

Σημαντική είναι  η προσέλευση στο δήμο Πύργου, για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα «κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης», το οποίο αποσκοπεί στην  αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η  υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Πύργου,  από τις 14 Ιουλίου 2016 που ξεκίνησε η σχετική διαδικασία υποβλήθηκαν 3106 αιτήσεις από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 2834, δηλ ποσοστό άνω του 90%.

Στα νούμερα αυτά περιλαμβάνεται και το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και το πλήθος των αιτήσεων που έχει υποβληθεί στα δημοτικά διαμερίσματα του Ιάρδανου, Βώλακος και Ωλένης.

Από τη συγκεκριμένη περίοδο το πρόγραμμα υλοποιείται σε 30 Δήμους της χώρας στους οποίους περιλαμβάνεται και ο δήμος Πύργου, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης από 1/1/2017 θα επεκταθεί στο σύνολο της επικράτειας.

Τα νοικοκυριά που υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα Κ.Ε.Α θα μπορούν να ενταχθούν εφόσον πληρούν ταυτόχρονα 3 κύρια σύνολα κριτηρίων: κριτήρια διαμονής, εισοδηματικά κριτήρια και περιουσιακά κριτήρια.

Η πληρωμή του επιδόματος γίνεται σε μηνιαία βάση και εφόσον το ποσό υπερβαίνει τα 100 ευρώ οι δικαιούχοι θα εισπράττουν το μισό της εισοδηματικής ενίσχυσης απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και το υπόλοιπο μισό θα πληρώνεται μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Οι αιτήσεις

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση μπορούν να το κάνουν είτε από οποιοδήποτε υπολογιστή μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος είτε να προσέλθουν αυτοπροσώπως στα γραφείου του δήμου, έχοντας μαζί τους τις απαραίτητες πληροφορίες όπως ταυτότητα, τελευταίο έντυπο Ε1 φορολογικής δήλωσης και αριθμό λογαριασμού τραπέζης.

«Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση των ακραίων συνθηκών φτώχειας.

Στον Δήμο Πύργου παρόλες τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουμε, κληθήκαμε και πιστεύω καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό να ανταποκριθούμε στην αυξημένη αυτή ζήτηση του επιδόματος.

Με την άψογη συνεργασία των πολιτών και των υπαλλήλων μας είμαστε έτοιμοι να  αντιμετωπίσουμε ομαλά οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν και κατά την διάρκεια υλοποίησης του ΚΕΑ για το έτος 2017» δήλωσε η αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο δήμο Πύργου κ. Ανδριάνα Αγγελακοπούλου.

protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top