27 Δεκ 2016
0 σχόλια

Ένταση και αντεγκλήσεις στην συνάντηση για την μεταφορά του Π.Ι. Νέας Φιγαλείας

Ένταση και αντεγκλήσεις για την μεταφορά του Π.Ι. Νέας Φιγαλείας
Νίκος Φάμελος: Δεν θέλω να φύγει από εκεί που στεγάζεται το ιατρείο


 Αιχμές κατά των μόνιμων κατοίκων της Νέας Φιγαλειάς από το Σύλλογο των εν Αθήνες Ζουρτσάνων για αδιαφορία

Λάθη επί λαθών καταλογίζουν κάτοικοι και φορείς στη διαχείριση του κτηρίου

Στιγμές έντασης και αντεγκλήσεις μεταξύ φορέων και κατοίκων της Νέας Φιγαλείας και του Συλλόγου Νέων Φιγαλέων Αθηνών υπήρξαν κατά τη ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Φιγαλείας το Σάββατο 24/12 παρουσία του Δημάρχου Νίκου Φάμελου, του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Βηλαρά, εκπροσώπου των χωριών του δήμου Φιγαλείας, φορέων της περιοχής καθώς και περίπου 40 κατοίκων σχετικά με την μεταφορά του ιατρείου σε άλλο χώρο ώστε να στεγαστεί εκεί ένα νέο αρχαιολογικού τύπου μουσείο με ιδιώτη χρηματοδότη.

Εκεί βρέθηκε για να ενημερώσει τους κατοίκους, για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το Περιφερειακό Ιατρείο, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νέων Φιγαλέων Αθηνών Βασίλης Γλούμης.

Αρχικά μίλησε για αδυναμία πληρωμής για τη συντήρηση του κτιριακού χώρου από το σύλλογο τα τελευταία χρόνια, επέρριψε ευθύνες στην 6η Υ.Π.Ε καθώς ανέφερε πως δεν πληρώνει τις λειτουργικές δαπάνες του χώρου όπως έχει συμφωνηθεί, ενώ άφησε αιχμές για την κατασκευή του κτηρίου και τα λάθη η μη που έγιναν.

''Μας εξαπατήσατε'', ανέφερε πολίτης στην αίθουσα, ''καθώς μας είχατε πει στους εράνους που κάναμε πως θα φτιάχνατε ιατρείο και όχι μουσείο''.

Η αντίθεση στην απόφαση του συλλόγου Αθηναίων ήταν ομόφωνη από όλους τους κατοίκους, ''το ιατρείο θα παραμείνει στη θέση του, μέχρι να βρείτε λύση στέγασης του, αλλού''.

Εκεί υπήρξαν και στιγμές έντασης κατά του αντιπροέδρου Βασίλη Γλούμη και του συνόλου του συλλόγου για την απόφασή τους για μεταφορά χωρίς να ακούσουν και την άποψη των μόνιμων κατοίκων.

Το λόγο πήρε και ο Δήμαρχος Νίκος Φάμελος ο οποίος ήταν κατηγορηματικός σχετικά με το θέμα και δήλωσε πως δεν θα αφήσει να φύγει το ιατρείο από τη θέση του εάν δεν υπάρξει λύση που θα την στηρίξουν και οι κάτοικοι της Νέας Φιγαλείας.

Επίσης ανέφερε πως ποτέ ο Σύλλογος Ζουρτσάνων δεν έθεσε θέμα παραχώρησης του κτηρίου στο δήμο καθώς ο δήμος θα κάλυπτε με δικά του έξοδα τις λειτουργικές δαπάνες αλλά και τις επισκευαστικές εργασίες.

Μάλιστα, ανέφερε πως έχει στα χέρια του πάνω από 250 υπογραφές μόνιμων κατοίκων κατά της μεταφοράς του ιατρείου.

Μια προσωρινή λύση που πρότεινε ο Δήμαρχος είναι η στέγαση του ιατρείου στον ίδιο χώρο κατά το 1/2 ενώ στο υπόλοιπο 1/2 να στεγαστεί αρχικά ο μουσειακός χώρος.

Τέλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι εάν ο Δήμος δεν συμφωνήσει με τη μεταφορά του ιατρείου αυτό θα παραμείνει στη θέση του καθώς κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν θα ψηφίσει την αλλαγή χώρου.

Τέλος είναι γνωστό πως ο Σύλλογος Νέων Φιγαλέων έχει ήδη πάρει απόφαση μεταφοράς του ιατρείου χωρίς όμως να τον ενδιαφέρει που θα στεγαστεί, πετώντας έτσι το μπαλάκι στο δήμο και την κοινότητα, αδιαφορώντας για την άποψη των κατοίκων.

Στη συνάντηση η νεολαία της περιοχής γύρισε την πλάτη στο σύλλογο και κανένας πλην ελαχίστων, δεν παραβρέθηκε στο δημαρχείο.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από το δήμαρχο και κάθε κάτοικο που παραβρέθηκε στη συνάντηση ενώ υπάρχουν και σχετικά έγγραφα.

Θάνος Χουλιάρας - #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top