20 Δεκ 2016
0 σχόλια

Βενιζέλος: Αυτό είναι το αισχρό σχέδιο Σόιμπλε για το Grexit

Βενιζέλος: Αυτό είναι το σχέδιο Σόιμπλε για το Grexit
Τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας σήμερα θα ζούσε και η Ελλάδα αν η κυβέρνηση αποδεχόταν το σχέδιο grexit που εκπόνησε ο κ. Σόιμπλε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

Τις λεπτομέρειες της «οικειοθελούς» εξόδου από το euro περιέγραψε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος είχε γίνει αποδέκτης του σχεδίου του Σόιμπλε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στην επιτροπή για το χρέος που σύστησε η Βουλή με την ιδιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι ο Γερμανός υπουργός Οκονομικών το είχε θέσει σε δύο  συναντήσεις που είχε μαζί του, (καλοκαίρι του 2011)  παρουσία του Γιώργου Ζανιά και του τότε μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Γιόργκ Άσμουσεν.

Ο Γερμανός υπουργός είχε παραδεχθεί ότι οι συνέπειες της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσαν μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Σόιμπλε είχε εγγυηθεί ότι η Ευρώπη μπορούσε να διασφαλίσει ένα ποσό βοήθειας το οποίο όμως δεν θα ήταν μεγάλο «μερικά δισεκατομμύρια».

Επίσης θα μπορούσε να στηθεί  μια αερογέφυρα που θα έλυνε προσωρινά τα προβλήματα τροφοδοσίας σε φάρμακα αλλά και άλλα προιόντα σε νοσοκομεία και σχολεία.

Ημερήσια ανάληψη 8 ευρώ μέχρι την...δραχμή

Το σχέδιο Σόιμπλε όπως  το αποκαλύπτει σήμερα ο κ. Βενιζέλος περιέλαμβανε ανάληψη σφραγισμένων ευρώ από τις τράπεζες μέχρι να τυπωθούν νέα νομίσματα. Αναλήψεις που δεν θα μπορούσαν να ξεπερνούν τα 50 ευρώ εβδομαδιαίως.

«Μπορούσαμε να επιλέξουμε εμείς κάτι τέτοιο;» διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος προς τα μέλη της επιτροπής.

Κατά τα λοιπά ο πρώην προέδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στη συζήτηση για το χρέος.

Εξέφρασε την άποψη ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα είναι «κοροϊδία».

«Μας κοροϊδεύουν» δήλωσε διότι πρόκειται για βραχυπρόθεσμα μέτρα, μακροχρόνιας επίδοσης.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι μας σερβίρουν «τα παλιά ξαναζεσταμένα» αφού μας δίνουν επιμήκυνση η οποία όμως προβλέπονταν από τη συμφωνία του 2012.

«Τώρα ζητάμε τις εγγυήσεις του 2012 αλλά δεν μας τις δίνουν, διότι υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης καθώς η κυβέρνηση δεν διατηρεί μια ευθύγραμμη πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση» τόνισε υπενθυμίζοντας ότι η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος ήταν αρχικά το κούρεμα του, ο χαρακτηρισμός του ως επονείδιστο, η συγκρότηση της επιτροπής αλήθειας της Ζωής Κωνσταντοπούλου κ.α.

Του Αντώνη Γαλανόπουλου
Πηγή: thetoc.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top