27 Ιαν 2017
0 σχόλια

Χιλιάδες νεκρά ψάρια στη λίμνη Καϊάφα!

νεκρά ψάρια στη λίμνη Καϊάφα
Τα κεφαλόπουλα πιθανότατα εγκλωβίστηκαν και υπέστησαν ασφυξία
 -Ξαναεπαναλαμβάνεται η οικολογική ζημιά του 2010


Νεκρά εντοπίστηκαν χιλιάδες ψάρια στη λίμνη του Καϊάφα, τα οποία πιθανότατα εγκλωβίστηκαν στο κανάλι που γίνεται η εκροή του υδροθεραπευτηρίου με αποτέλεσμα να υποστούν ασφυξία!

Τα νεκρά κεφαλόπουλα εντόπισαν τις τελευταίες ημέρες κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι    ειδοποίησαν  αρμοδίους των ιαματικών πηγών Καϊάφα, που μ’ επικεφαλής τον προϊστάμενο κ. Νίκο Λευκαδίτη πήγαν επιτόπου στο σημείο που είναι «στρώμα» τα ψάρια.

Σύμφωνα με τον κ. Λευκαδίτη το φαινόμενο αυτό περιορίζεται μόνο στο συγκεκριμένο σημείο   μήκους 400 περίπου μέτρων, αφού στα υπόλοιπα τμήματα της λίμνης δεν υπάρχουν νεκρά ψάρια, πράγμα που δείχνει ότι δεν πρόκειται για λύματα…

Μάλιστα ο προϊστάμενος των εγκαταστάσεων του Καϊάφα, απέδωσε το γεγονός αυτό στην πτώση της στάθμης της λίμνης μετά την έντονη κακοκαιρία, σε συνδυασμό με την διέλευση των ιαματικών νερών που περιέχουν θειάφι, που κατά πάσα πιθανότητα οδήγησαν τα χιλιάδες ψάρια σε ασφυξία.

Κάτι ανάλογο εξάλλου  είχε συμβεί και το 2010 σε μεγαλύτερη ωστόσο κλίμακα εντός της λίμνης και  έπειτα  από έρευνες που έγιναν τότε διαπιστώθηκε πως η ασφυξία οφειλόταν  σε υδρόβιο χορτάρι, το οποίο αφού αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό  στη συνέχεια σαπίζει!

Για την οικολογική ζημιά που σημειώθηκε στο κανάλι που οδηγεί από το υδροθεραπευτήριο στη λίμνη Καϊάφα, ενημερώθηκαν από τον κ. Λευκαδίτη οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Ηλείας, οι οποίοι  πρόκειται να μεταβούν σήμερα στην περιοχή προκειμένου να διενεργήσουν αυτοψία.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει, κατά μεγάλες περιόδους εντός τη λίμνης πέφτουν 300 κυβικά υδάτων την ώρα από το υδροθεραπευτήριο, γεγονός που μαζί με άλλες ρυπογόνες εστίες δημιουργούν προβλήματα  στον πανέμορφο αυτό υδροβιότοπο.

Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top