27 Ιαν 2017
0 σχόλια

Ήττα στο Eurogroup: Πάλι με την πλάτη στον τοίχο η Ελλάδα

Ήττα στο Eurogroup:  στον τοίχο η Ελλάδα
ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ - ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2018


Το τέλειο αδιέξοδο διαμορφώνεται για τη χώρα μια μέρα μετά το κρίσιμο Eurogroup που τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια της ελληνικής κυβέρνησης, γκρέμισε το μύθο περί διαφωνίας ΕΕ-ΔΝΤ και έριξε το μπαλάκι της ευθύνης και των αποφάσεων στην ελληνική πλευρά.

Ναυάγησαν οι εισεβείς πόθοι της κυβέρνησης για πολιτική λύση, και οι προτάσεις Τσακαλώτου δεν έπεισαν παρά την καλή πορεία των εσόδων.

Οι δανειστές παρέμειναν αμετακίνητοι και ενωμένοι και δεν άφησαν περιθώρια για ελιγμούς και ΔΝΤ και ΕΕ συμφώνησαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να φέρει ψηφισμένα μέτρα.

Ο στόχος για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα παραμένει και αυτό σημαίνει ότι όλοι μαζί –και όχι μόνο το ΔΝΤ- ζητούν να ψηφιστούν προκαταβολικά 5 δισεκ. ευρώ μέτρα.

Και το χειρότερο είναι ότι ακόμη και με την ψήφιση αυτώ των μέτρων, με αρνητική την έκθεση βιωσιμότητας του ΔΝΤ –όπως διαρρέεται- που θα δημοσιευτεί στις 6/2/2017, το τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης θα χαθεί.

Ωστόσο, αν θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση, είναι μονόδρομος πλέον η νομοθέτηση των μέτρων που αρνείται η κυβέρνηση και μαζί οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Ολοι περιμένουν τώρα νέες πρωτοβουλίες από την ελληνική κυβέρνηση, τις οποίες όμως δεν δείχνει διατεθειμένη να πάρει αν και βρίσκετια με την πλάτη στον τοίχο και το χρόνο να περνά εις βάρος της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλα εξαρτώνται τώρα από την ελληνική κυβέρνηση: «Tο Eurogroup προέτρεψε τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς να επανεκκινήσουν γρήγορα τις διαπραγματεύσεις και να συμφωνήσουν σε μια δέσμη μεταρρυθμίσεων που να συμμερίζονται όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Μία τέτοια συμφωνία είναι προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι μεταρρυθμίσεις αφορούν την αγορά εργασίας, την αγορά προϊόντων, την αγορά ενέργειας αλλά και άλλους τομείς στην Ελλάδα, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Μια συμφωνία σχετικά με τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική της Ελλάδας, από το 2018 και στη συνέχεια, επίσης αναμένεται».

Διάβασε περισσότερα στο: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top