6 Φεβ 2017
0 σχόλια

Ανδρίτσαινα: «Ερημωμένη Αρχόντισσα» – Υποτονική η κίνηση στην αγορά

Ανδρίτσαινα: «Ερημωμένη Αρχόντισσα»
Εντονότερα βιώνει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης η αγορά της Ανδρίτσαινας, λόγω της απόστασης από τα μεγάλα αστικά κέντρα και της ορεινής της θέσης.


Παρότι η πόλη διαθέτει σπάνια ομορφιά με τα πέτρινα σπίτια και τα πλακόστρωτα, εντούτοις δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά της και να αναδειχθεί σε δημοφιλή χειμερινό προορισμό, όπως ήδη κάνουν οι γειτονικές αρκαδικές πόλεις της Δημητσάνας, της Βυτίνας και της Στεμνίτσας.

Σήμερα στην αγορά της Ανδρίτσαινας υπάρχουν λίγα καταστήματα, κυρίως εστίασης, διαμονής και με ντόπια ή παραδοσιακά προϊόντα.

Η πλειονότητα των καταναλωτών, όμως, είναι συνταξιούχοι, οι οποίοι με το συρρικνωμένο τους εισόδημα έχουν περιορισμένη αγοραστική δύναμη, ίσα ίσα μόνο για τα απαραίτητα.

Όπως τονίζουν στην εφ. «Πατρίς» επαγγελματίες της περιοχής, στις γιορτές ερημώνει η περιοχή, καθώς οι γηραιότεροι επισκέπτονται τα παιδιά τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα η «πέτρινη πολιτεία» να μην έχει ενθαρρυντική εικόνα, παρότι έχουν καταγραφεί αξιόλογες επενδυτικές προσπάθειες από νέους ανθρώπους.

«Η Ανδρίτσαινα δεν είναι απομακρυσμένη, αλλά στο κέντρο, κοντά και στον Πύργο και στη Μεγαλόπολη.

Ο ημιτελής δρόμος και η έλλειψη προβολής έχουν δημιουργήσει αυτήν την αίσθηση», επισημαίνει στην εφ. «Πατρίς» η γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ανδρίτσαινας, Χρύσα Καρβούνη-Θεοχάρη, ο οποίος επανιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015 και λειτουργεί με προσωρινή διοίκηση έως τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η κα Καρβούνη-Θεοχάρη τόνισε ότι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον εμπορικό κόσμο δεν είναι διαφορετικές στην Ανδρίτσαινα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία της για το μέλλον, υπό την προϋπόθεση της συνεργασίας και της σύμπνοιας.

«Παλεύουμε όσο μπορούμε για την Ανδρίτσαινα.

Όπως και σε όλη την Ελλάδα, έτσι και εδώ είναι δύσκολα, γιατί εδώ είναι ακόμα πιο ερημικά. Δεν έχει προβληθεί ο χειμερινός τουρισμός. Το καλοκαίρι έχουμε περισσότερη κίνηση.

Τον χειμώνα έχουμε λίγο μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά θα κάνουμε περισσότερα, με τη βοήθεια των τοπικών φορέων και συλλόγων», αναφέρει στην εφ. «Πατρίς» η κα Καρβούνη-Θεοχάρη, προσθέτοντας ότι λείπει η συλλογικότητα και υπάρχει καχυποψία σε κάθε εγχείρημα.

«Πάμε να κάνουμε κάτι και βρίσκουμε τοίχο. Θεωρώ ότι υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη και δυνατότητες για διεύρυνση της αγοράς οι δήμοι.

Μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε, γιατί βλέπω ότι υπάρχουν νέοι που επενδύουν», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top