20 Νοε 2017
0 σχόλια

Επίσκεψη στον Επικούριο Απόλλωνα την Ανδρίτσαινα και την Καρύταινα

στον Επικούριο Απόλλωνα την Ανδρίτσαινα και την Καρύταινα
Το Νότιον Σήμα στα πλαίσια των Πολιτιστικών του εξορμήσεων και στην προσπάθειά του τα μέλη και οι φίλοι του να γνωρίσουν καλύτερα τους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας, διοργανώνει την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017


Πολιτιστική εξόρμηση για να γνωρίσουμε τον «Δεύτερο Παρθενώνα» τον Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιαγαλείας.
Ο Ναός του Επικουρίου Απόλλωνα στις Βάσσες της Φιγαλείας είναι ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους Ναούς της αρχαιότητας.

Αφιερώθηκε από τους Φιγαλείς στον Απόλλωνα διότι τους βοήθησε να ξεπεράσουν μια επιδημία πανώλης.

Ο ναός υψώνεται στα 1.130 μέτρα, πάνω στα βουνά μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας και βρίσκεται 14 χλμ. νότια της Ανδρίτσαινας
Κατασκευάστηκε το τελευταίο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ από τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα, Ικτίνο

O ναός αποτελεί ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα, καθώς συνδυάζει αρμονικά στοιχεία των τριών αρχιτεκτονικών ρυθμών της αρχαιότητας: του Δωρικού, του Ιωνικού και του Κορινθιακού.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα υπήρξε το πρώτο μνημείο της ελληνικής επικράτειας που εντάχθηκε στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το 1986.

Πολλά είναι τα μυστήρια γύρω από το συγκεκριμένο μνημείο που μερικά θα τα μάθετε όταν τον επισκεφτείτε.

Ανδρίτσαινα η πέτρινη αρχόντισσα της Ηλείας.

Η Ανδρίτσαινα βρίσκεται κοντά στα όρια Ηλείας και Αρκαδίας και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας της χώρας μας, με σημαντικές φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα.

Βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της Πελοποννήσου, στη σκιά του Λύκειου όρους.

Αξίζει να επισκεφθείς τα όμορφα λιθόστρωτα καλντερίμια της καθώς και την κοσμοξακουστή «Τρανή Βρύση», μια από τις παλιότερες βρύσες της Πελοποννήσου.

Η ηρωική Ανδρίτσαινα με μακρά ιστορία που χάνεται στα αρχαία χρόνια, είναι σήμερα ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Πελοποννήσου.

Στην Ανδρίτσαινα βρίσκεται η ξακουστή Νικολοπούλειος Βιβλιοθήκη, με παλιά βιβλία και χειρόγραφα Φράγκων, Ενετών και οπλαρχηγών του '21 και με αντίγραφα των αετωμάτων του Επικούρειου Απόλλωνα του Αλκαμένη, να κοσμούν τους διαδρόμους της.
Καρύταινα είναι χωριό της Γορτυνίας του νομού Αρκαδίας.

Είναι χτισμένη σε κορυφή λόφου γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο. O οικισμός διακρίνεται ιδιαίτερα για τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα που της προσδίδουν τα σπίτια, το κάστρο και οι βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες. Έχει αναγνωριστεί ως παραδοσιακός οικισμός.

Κόστος εξόρμησης 15,00€
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται

-Η μεταφορά από και προς τον Άλιμο με πολυτελές πούλμαν

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 Αναχώρηση 8:00 π.μ .(ακριβώς)
Τόπος συγκέντρωσης Μετρό Αλίμου (κατεύθυνση Γλυφάδα)
19:30 επιστροφή Άλιμο (περίπου)

Δήλωση συμμετοχής

Τηλ. 6945857979 κ. Πέτρου Ηλίας
ή στο email: notionsima@gmail.com & ipetrou1963@gmail.com

Φωτογραφίες Χρήστος Αδαμόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top