28 Δεκ 2017
0 σχόλια

Σημαντικές παρεμβάσεις στον οδικό άξονα Πύργος-Νέδα-Καλό Νερό

παρεμβάσεις στον οδικό άξονα Πύργος-Νέδα-Καλό Νερό
Με προϋπολογισμό 20 εκατομμύρια ευρώ


«Σάρκα και οστά» λαμβάνει  ένα ιδιαίτερα σημαντικό οδικό έργο για την Ηλεία, το οποίο έχει να κάνει με την παρέμβαση στον  άξονα Πύργος-Νέδα-Καλό Νερό σε μήκος 50 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 42 βρίσκονται εντός των ορίων του Νομού.

Για την υλοποίηση του έργου βελτίωσης του συγκεκριμένου τμήματος συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ, χθες έγινε ευρεία σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, η προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Ευαγγελία Μπίνα, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Σταθερής Τροχιάς και Οδικής Ασφάλειας του υπουργείου Υποδομών καθώς  και ο προϊστάμενος του τμήματος κατασκευών της ίδιας διεύθυνσης κ.κ. Αλ. Καλαβάσης και  Θωμά Μπονέλης αντίστοιχα  και ο  σύμβουλος του υπουργείου Υποδομών κ. Βαρδουλάκη.   

Σε δηλώσεις του   ο κ. Γεωργιόπουλος υπογράμμισε ότι

το 2015 η περιφερειακή ενότητα Ηλείας παρέλαβε στην Θεσσαλονίκη από την «ΕΓΝΑΝΤΙΑ Α.Ε.» την μελέτη οδικής ασφάλειας του άξονα Πύργος – Νέδα - Καλό Νερό και στο διάστημα που μεσολάβησε  υπερπηδήθηκαν πολλά εμπόδια προκειμένου οι διαδικασίες να βρεθούν σε τελικό στάδιο.

«Δυστυχώς ολόκληρο το τμήμα της Ολυμπίας οδού που διέρχεται από την Ηλεία έχει αποκοπεί από την παραχώρηση, με τεράστια ευθύνη των κυβερνήσεων.

Εμείς είχαμε ένα πολιτικό καθήκον,  να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να διεκδικήσουμε, προς πάσα κατεύθυνση,  τα μεγάλα έργα που μας αναλογούν, για να μην συνεχίσει η Ηλεία να αποτελεί ουραγό της ανάπτυξης.

  Το έργο που καταφέραμε, μπορεί να μην αντικαθιστά ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, κάτι τέτοιο άλλωστε ξεπερνά τις δυνάμεις της Περιφέρειας αλλά αναμφισβήτητα αποτελεί μια μεγάλη παρέμβαση συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε δύσκολες οικονομικές  συνθήκες, και πρέπει νομίζω να αναγνωριστεί ως επιτυχία. 

Το έργο αυτό   το οποίο φιλοδοξούμε να δημοπρατηθεί τους προσεχείς μήνες, θα περιλαμβάνει ενδεικτικά.

-       Παρεμβάσεις και βελτιώσεις σε υφιστάμενους κόμβους .

-       Δημιουργία νέων κόμβων.

-       Βελτιώσεις καμπυλότητας και ορατότητας της οδού.

-       Οριζόντια και κάθετη σήμανση.

-       Αλλαγή και βελτίωση ασφαλτοτάπητα.

-       Φωτισμός κλπ.» ανάφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Οι παρεμβάσεις

Ακόμη διευκρίνισε ότι οι παρεμβάσεις αφορούν παλιούς κόμβους που είναι επικίνδυνοι (Επιτάλιο, διασταύρωση Κρεστένων, Θολό, Γιαννιτσοχώρι κλπ.), ενώ συγχρόνως  θα εξομαλυνθούν στροφές όπως στο Ανεμοχώρι και  στο δάσος με κατεύθυνση προς το Σαμικό.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιόπουλος εξέφρασε τις   ευχαριστίες προς το υπουργείο Υποδομών που όπως είπε «αποδέχτηκε το δίκαιο αίτημά  μας, όπως αυτονόητη είναι και η διαρκής διεκδίκησή μας για κάθε έργο που θεωρούμε απαραίτητο για την Ηλεία και κυρίως αυτό του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα –Πύργος, το οποίο εξακολουθεί να είναι πρώτο στην ατζέντα μας». 

Ν’ αναφερθεί ακόμη  ότι ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε και στη δημοπράτηση του δρόμου Πύργος-Ολυμπία- όρια Νομού προς Τρίπολη, που πιθανότατα να ξεκινήσει την άνοιξη, καθώς και στο κομμάτι στις Καρούτες που βρίσκεται σε κακή κατάσταση και θα πρέπει να επουλωθεί άμεσα με μέριμνα  από την Περιφέρεια.

Κώστας Αντωνόπουλος-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top