15 Μαρ 2018
0 σχόλια

Σπείρα λαθρανασκαφών με «πλοκάμια» στην Ηλεία

Σπείρα λαθρανασκαφών με «πλοκάμια» στην
Συνελήφθησαν δύο Ηλείοι ηλικίας 56 και 59 ετών


Φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση λαθρανασκαφής στην Γλαρέντζα Κυλλήνης

 Δύο Ηλείοι συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε και κατηγορείται για συστηματικές λαθρανασκαφές, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων και πολύτιμων αντικειμένων, σε περιοχές της Ηλείας, της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας, της Δράμας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Καρδίτσας. 

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν σε περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης κοντά στην Κυλλήνη και σε χωριό του Πύργου.

Φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον σε μια υπόθεση λαθρανασκαφής με τη χρήση εξοπλισμού, όπως ανιχνευτές μετάλλων και άλλων εργαλείων, στην περιοχή της Κυλλήνης στη Γλαρέντζα στις 9 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι δύο δράστες  είναι ηλικίας 56 και 59 ετών και τους συνέλαβαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνολικά συνελήφθησαν, σε περιοχές της Αττικής, της Ηλείας, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, εννέα  άτομα, επτά ημεδαποί, ηλικίας από 45 έως 64 ετών και δύο  αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας, 41 και 47 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τους οποίους ένας  59χρονος, έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης της νομοθεσίας «Περί Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνει και ακόμη έξι (6) ημεδαπούς, πέντε (5) άνδρες ηλικίας από 43 έως 67 ετών και μία (1) 58χρονη, αντίστοιχα, επίσης μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως προέκυψε, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.7.2017 έως την 24.11.2017, πραγματοποίησαν συνολικά οκτώ (8) περιπτώσεις λαθροανασκαφών και μία (1) περίπτωση παράνομης αρχαιολογικής έρευνας, σε περιοχές των νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Δράμας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, σε οικίες, αποθήκες, οχήματα, αλλά και εξωτερικούς υπαίθριους χώρους και αγροτεμάχια, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•             συσκευή ανίχνευσης μετάλλων και καλωδίων,

•             τρεις (3) εκκλησιαστικές- βυζαντινές εικόνες, η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής, των οποίων ερευνάται,

•             δύο (2) ζυγαριές,

•             το χρηματικό ποσό των -1000- ευρώ,

•             βιβλίο- εγχειρίδιο και

•             κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Πηγή πληροφοριών: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top