14 Μαρ 2018
0 σχόλια

Επαφές Αυγερινοπούλου για διάβρωση εδαφών σε Αρήνη, Μπαρακίτικα και Ταξιάρχες

Επαφές Αυγερινοπούλου για διάβρωση εδαφών σε
Με το Υπουργείο Εσωτερικών και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είχε συνομιλίες χθες και σήμερα η Δρ. Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας,


για την αποκατάσταση των εδαφών στις περιοχές Αρήνη και Ταξιάρχες του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας και Μπαρακίτικων του Δήμου Κρέστενας-Ανδρίτσαινας.

Οι ως άνω περιοχές έχουν υποστεί τις τελευταίες εβδομάδες σοβαρές ζημίες λόγω της έντονης διάβρωσης του εδάφους, με αποτέλεσμα είτε να έχει διακοπεί εν μέρει η κυκλοφορία και πρόσβαση στα χωριά μέσω αυτών, όπως στην περίπτωση της Αρήνης και των Μπαρακίτικων, είτε να έχει ανοίξει ο δρόμος στη μέση και να έχει «πάρει και περιουσίες μαζί του» όπως στην περίπτωση των Ταξιαρχών.

Σε επικοινωνία με τους Δημάρχους και των δύο περιοχών, Ζαχάρως-Φιγαλείας και Κρέστενας-Ανδρίτσαινας, η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες των φυσικών καταστροφών και για την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης.

Εν συνεχεία, επικοινώνησε με το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είναι αρμόδιο για την παροχή κονδυλίων εκτάκτου ανάγκης σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, και επέστησε την προσοχή στη σοβαρότητα του ζητήματος. Ζήτησε δε την επίσπευση των διαδικασιών αποζημίωσης.

Περαιτέρω η Δρ. Αυγερινοπούλου επικοινώνησε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, φορείς με τους οποίους συζήτησε την προοπτική σύνταξης και υλοποίησης συνολικού σχεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης της διάβρωσης του εδάφους στην περιοχή της Νότιας Ηλείας.

Διάβρωση του εδάφους είναι η διαδικασία με την οποία το υλικό στο επάνω στρώμα της επιφάνειας της Γης (συνήθως ασυμπίεστο χώμα, ιζήματα και πέτρα) μεταφέρεται σε άλλη τοποθεσία.

Η διάβρωση είναι είτε μηχανική που προκαλείται από τα καιρικά φαινόμενα (αέρα, βροχή, παγετό, θερμότητα) ή χημική, που προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα και την προσθήκη των χημικών ουσιών στο έδαφος (όξινη βροχή, τα λιπάσματα, η απώλεια της βλάστησης λόγω της αποψίλωσης των δασών και την υπερβόσκηση κ.α.).

Ενίοτε συνδυάζεται με μη ορθολογική διαχείριση υδάτων, η οποία εντείνει την διάβρωση.

Με πληροφορίες απο το: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top