28 Απρ 2018
0 σχόλια

Δραματικές εξελίξεις: Η Τουρκία «πνίγει» την Ελλάδα με πρόσφυγες και μετανάστες

Δραματικές εξελίξεις: Η Τουρκία «πνίγει» την Ελλάδα με πρόσφυγες και μετανάστες
Συμπλοκές στην Πάτρα – Ξύλο στην Αθήνα – Βουλιάζουν τα νησιά μας


- Βρώμικα παιχνίδια Ερντογάν που καταπατά τη συμφωνία με την Ευρώπη – Γεμίζουν ασφυκτικά οι δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα

Το 'πε και το 'κανε ο «σουλτάνος»... άνοιξε τα σύνορα και «πλημμυρίζει» με ανθρώπινες ψυχές Ελλάδα και Ευρώπη –

Άμεσος κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση

Σε τροχιά μεγάλης κρίσης βρίσκεται ξανά το προσφυγικό - μεταναστευτικό στην Ελλάδα, με τις ροές να αυξάνονται κατά πολύ τόσο από τα νησιά όσο και από τον Εβρο.

Την τελευταία εβδομάδα σχεδόν 2.000 άτομα πέρασαν τα σύνορα παράνομα στον Εβρο, ενώ από την αρχή του μήνα έως και τις 16 Απριλίου ήδη είχαν φτάσει στα ελληνικά νησιά (Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο) άλλοι 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην ενδοχώρα, δομές που είχαν κλείσει εδώ και ένα χρόνο ξανανοίγουν η μία μετά την άλλη, προκειμένου να φιλοξενήσουν όσους μεταφέρονται από τα νησιά αλλά και εκείνους που καταθέτουν αίτημα ασύλου μετά την είσοδό τους από τον Εβρο.

Στη Μόρια της Μυτιλήνης, την προηγούμενη Παρασκευή «φιλοξενούνταν» 6.600 άτομα, με τη χωρητικότητα ωστόσο του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ ή hotspot) να αντέχει οριακά τις 3.000.

Σε ολόκληρο το νησί υπολογίζεται ότι παραμένουν 8.500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η ένταση αυξάνεται συνεχώς: Από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας περίπου 200 Αφγανοί έχουν στήσει σκηνές, πραγματοποιώντας κατάληψη στην κεντρική πλατεία της Μυτιλήνης, ζητώντας να φύγουν για την ενδοχώρα, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων της πόλης που βλέπουν ακόμα μια χρονιά να... καταστρέφεται τουριστικά το νησί τους, πριν καν αρχίσει η τουριστική περίοδος.

Επεισόδια και συμπλοκές στην Πάτρα

Τρόμος και στην Αθήνα

Έτοιμα να «εκραγούν» τα νησιά του Β. Αιγαίου

Διάβασε περισσότερα στο: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top