28 Απρ 2018
0 σχόλια

Πύργος: Πέντε «παλιόφιλοι» της ΣΕΤΤΗΛ στο «Πάμε Πακέτο»-Βίντεο

Πύργος: Πέντε «παλιόφιλοι» της ΣΕΤΤΗΛ στο «Πάμε Πακέτο»-Βίντεο
Ωραίες αναμνήσεις από την μονάδα του Πύργου αλλά και από την ευρύτερη περιοχή


Μπορεί η ψυχρή λογική των ανώτατων στρατιωτικών επιτελείων να επεξεργάζεται σχέδια κατάργησης της ΣΕΤΤΗΛ, όμως κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η επίδραση της μονάδας στη ζωή χιλιάδων ανδρών που πέρασαν από την πύλη της, υπηρετώντας τη θητεία τους, υπήρξε κυρίως θετική.

Η τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA «Πάμε Πακέτο» ήρθε πρόσφατα να φέρει στο προσκήνιο μια τέτοια περίπτωση πέντε φίλων που υπηρέτησαν στη ΣΕΤΤΗΛ και είχαν μόνο ωραίες αναμνήσεις από την μονάδα του Πύργου αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.

Το πλέον εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι αυτές οι μνήμες παρέμειναν ζωντανές για τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια και κατόρθωσαν να ενώσουν ξανά τους πέντε φίλους, παρά τις μεγάλες αποστάσεις που τους χώριζαν και τα γκρίζα πλέον μαλλιά τους.

Ο κ. Φώτης Αργυρόπουλος από την Περαία Θεσσαλονίκης πήρε την πρωτοβουλία να στείλει πακέτο σε τέσσερις «κολλητούς» του που υπηρέτησαν μαζί στη ΣΕΤΤΗΛ κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Στο στούντιο οι παλιοί φίλοι θυμήθηκαν όμορφες στιγμές από αυτό το εξάμηνο της στρατιωτικής τους συμβίωσης στο στρατόπεδο του Πύργου.

Στιγμές και μνήμες από εκείνες που πείθουν ότι μια στρατιωτική μονάδα όπως η ΣΕΤΤΗΛ δεν επιτελεί μόνο σημαντικό υπηρεσιακό και επιχειρησιακό έργο στις ένοπλες δυνάμεις μας, αλλά και σπουδαία κοινωνική αγωγή, διαμορφώνοντας με τον τρόπο της τον συναισθηματικό κόσμο των ανθρώπων που εκπαιδεύονται εκεί.

Αξίζει να παρακολουθήσετε το βίντεο (από 28:45 έως 53:30)


Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top