1 Μαΐ 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Τώρα "φόλες" και στα δένδρα! [Ηχητικό]

Ηλεία: Τώρα "φόλες" και στα δένδρα! [Ηχητικό]
Τι ανέφερε στο IONION FM ο δασάρχης του Πύργου Παναγιώτης Λάττας


Ένα πρωτοφανές και απίστευτο περιστατικό έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους της Αρχαίας Ολυμπίας και στις δασικές αρχές της Ηλείας

Όπως αποκαλύφθηκε , άγνωστοι δηλητηρίασαν με φυτοφάρμακο τρία από τα πέντε πλατάνια στην μικρή πλατεία του δημοτικού διαμερίσματος Δρούβα της Αρχαίας Ολυμπίας.

« Αυτό που συνέβη , δίπλα από μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις με επισκέπτες από όλο τον κόσμο,  δεν έχει προηγούμενο …

Αγνωστοι άνοιξαν τρύπες με τρυπάνι στις ρίζες των δένδρων και έβαλαν μέσα σε αυτές ισχυρό φυτοφάρμακο με σκοπό να τα ξεράνουν .

Δυστυχώς το φυτοφάρμακο επέδρασε άμεσα στο ριζικό σύστημα των δένδρων και τρία από τα πέντε πλατάνια της μικρή πλατείας καταστράφηκαν. 

Το όλο θέμα μας προκαλεί  οργή , απογοήτευση και ντροπή!» – ανέφερε στο IONION FM ο δασάρχης του Πύργου Παναγιώτης Λάττας.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Λάττας παρόμοια μέθοδο καταστροφής δένδρων είχαν χρησιμοποιήσει άγνωστοι πριν από τρία χρόνια και στον ποταμό Αλφειό.

« Οι συγκεκριμένες ενέργειες προσβάλουν βάναυσα και εκθέτουν την τοπική κοινωνία η οποία θα πρέπει να εντοπίσει τους δράστες και να τους τιμωρήσει» – τόνισε ο δασάρχης Πύργου.

Ως προς το κίνητρο των αγνώστων δραστών ο κ. Λάττας εξέφρασε την άποψη ότι πιθανόν αυτό να σχετίζεται με τα προβλήματα που προκαλούνται στις στέγες των σπιτιών από τα φύλλα των πλατανιών…

Ακούστε τι ανέφερε ο δασάρχης του Πύργου Παναγιώτης Λάττας στο IONION FM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top