24 Ιουλ 2018
0 σχόλια

Στους 74 οι νεκροί σε Νέο Βουτζά και Μάτι – Μαίνεται η φονική πυρκαγιά

Στους 74 οι νεκροί σε Νέο Βουτζά και Μάτι – Μαίνεται η φονική πυρκαγιά
Τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα, ενώ οι διασώστες ανασύρουν συνεχώς σορούς θυμάτων από τα καμμένα


Ώρα με την ώρα μεγαλώνει ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά που κατέκαψε χθες τη Ραφήνα, τον Νέο Βουτζά και το Μάτι Αττικής και εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτη.

Ο αριθμός των επίσημα επιβεβαιωμένων νεκρών ανέρχεται πλέον σε 74, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής και οι τραυματίες – εγκαυματίες σε 187, 164 ενήλικες και 23 παιδιά.

Είκοσι πέντε από τα θύματα βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή Ζούγκλα στο Μάτι ενώ από τις έρευνες των σωστικών συνεργείων στα καμμένα ανασύρονται συνεχώς σοροί ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Επίσης εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους.

Η κ. Μαλλίρη έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας για τον εντοπισμό επιζώντων ή την ανάσυρση σορών.

Ο πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων της τραγωδίας ενώ το υπουργείο οικονομικών και οι τράπεζες ανακοίνωσαν έκτακτα μέτρα ανακούφισης για τους πυρόπληκτους.

Φοροαπαλλαγές και παρατάσεις για τους πληγέντες των πυρκαγιών
Διαγραφή χρεών, παύση πλειστηριασμών και μέτρα από τις τράπεζες για τους πυρόπληκτους

Σε ό,τι αφορά την εικόνα των πυρκαγιών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη και οι τρεις της Αττικής (Κινέτα, Ανατολική Αττική, Κάλαμος).

Στην μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Αττικής, συμμετέχουν για την κατάσβεσή της 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές, 23 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στον Κάλαμο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση είναι καλύτερη, αλλά και εκεί υπάρχουν πολλές εστίες στην περίμετρο της πυρκαγιάς.

Στην φωτιά της Κινέτας, επιχειρούν για την κατάσβεσή της 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επιπλέον, συμμετέχουν τέσσερα εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και έξι μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης-Βουλιαγμένης, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου.

Παράλληλα, από πλευράς εναέριων μέσων, επιχειρούν πέντε ελικόπτερα.

Πηγή: news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top