24 Ιουλ 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Σε τελική ευθεία βρίσκεται το σημαντικό οδικό τμήμα Διάσελλα-Μπαρακίτικα

Ηλεία: Σε τελική ευθεία βρίσκεται το σημαντικό οδικό τμήμα Διάσελλα-Μπαρακίτικα
Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους διερχόμενους λόγω των εργασιών


Μετ’ εμποδίων γίνεται αυτή την  εποχή η διέλευση των οχημάτων,  στην Ε.Ο. Κρεστένων-Ανδρίτσαινας και συγκεκριμένα στο τμήμα από Διάσελλα μέχρι τα Μπαρακίτικα όπου εκτελούνται συμπληρωματικές εργασίες  για την παράδοση του σημαντικού αυτού έργου.

Το πολύπαθο  οδικό τμήμα εξυπηρετεί αυτή την περίοδο και μεγάλο αριθμό επισκεπτών  που κατευθύνονται από και προς το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα.

Η εκτέλεση των συμπληρωματικών έργων που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Υποδομών με συνολικό προϋπολογισμό 3,4 εκατ. ευρώ με το ΦΠΑ, απαιτεί την αυξημένη προσοχή από τους διερχόμενους, ειδικά στα σημεία που υπάρχουν καθιζήσεις ή στενεύει απότομα το οδόστρωμα,  λόγω των χωματουργικών εργασιών.

Τα αρμόδια συνεργεία ωστόσο εργάζονται πυρετωδώς και σύμφωνα με επιβλέποντες του έργου εκ μέρους της ΔΤΥ Ηλείας, αυτό προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους και να παραδοθεί μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη.

Ανάμεσα στις εργασίες που πρόκειται να γίνουν είναι και οι εκατέρωθεν  συνδέσεις με τη νέα γέφυρα στη θέση «Τσεμπερούλα», η οποία παραμένει ανενεργή και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από την παλιά κατασκευή.

Το ιδιαίτερα σημαντικό  αυτό έργο συνολικού προϋπολογισμού 18.400.000 ευρώ,  με την ολοκλήρωσή του θα προσφέρει μεγάλη εξυπηρέτηση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ενώ θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στον Επικούριο Απόλλωνα.

Να αναφερθεί ακόμα ότι για  τα συμπληρωματικά έργα υπήρξε ανάγκη εξαιτίας των γεωλογικών προβλημάτων που παρουσιάζει η περιοχή,  ειδικότερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top