19 Ιουλ 2018
0 σχόλια

Αμαλιάδα: Οι πρώτες ενδείξεις υποδεικνύουν εμπρησμό από πρόθεση

Αμαλιάδα: Οι πρώτες ενδείξεις υποδεικνύουν εμπρησμό από πρόθεση
Δύο δασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν το απόγευμα της 18-7-2018 και περί ώρα 17:05΄σε δασική περιοχή στην Αμαλιάδα πλησίον του Χ.Υ.Τ.Υ. Τριανταφυλλιάς.


Και οι δύο εστίες βρίσκονταν εντός δάσους, και σε ευθεία απόσταση 800μ. μεταξύ τους.

Οι πυρκαγιές έγιναν άμεσα αντιληπτές από τον πυροφύλακα του Περιστερίου, και άμεσα κινητοποιήθηκε μεγάλος όγκος πυροσβεστικών δυνάμεων με υδροφόρα οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, από την Ηλεία και την Αχαΐα.

Στην περιοχή επιχείρησε με βολές από αέρος και το ελικόπτερο Erickson, από τη βάση της Ανδραβίδας.

Από τις πυρκαγιές καταστράφηκαν τρία στρέμματα θαμνώδους έκτασης στη μία και ένα στην άλλη, ενώ χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των πρώτων πυροσβεστών που έφτασαν στην περιοχή, οι πυρκαγιές δεν εξελίχθηκαν σε επικόρυφες, μιας και στην περιοχή υπάρχει υψηλό πευκοδάσος και η μία εκ των δύο εστιών βρίσκονταν μέσα σε πεύκα.

Οι πρώτες ενδείξεις υποδεικνύουν εμπρησμό από πρόθεση, ενώ η ευρύτερη περιοχή έχει μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών τόσο του Πυροσβεστικού Σώματος όσο και άλλων φορέων.

Οι δύο αυτές δασικές πυρκαγιές στην περιοχή της Αμαλιάδας, σημειώθηκαν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές θέσεις, σε απόσταση μεταξύ τους, ενώ τη στιγμή της έναρξής τους, στην περιοχή έπνεαν ισχυροί δυτικοί άνεμοι, και ο δείκτης πυρκαγιάς ήταν υψηλός (3).

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε το πόσο σημαντική είναι η εποπτεία στην ευρύτερη περιοχή, από τον πυροφύλακα στο Περιστέρι, ο οποίος παραμένει στη θέση του, παρ’ όλο που στο πυροφυλάκιο, το οποίο καταστράφηκε ολοκληρωτικά από την περσινή πυρκαγιά, δεν έχουν ακόμη αρχίσει οι εργασίες αποκατάστασης αν και πέρασε σχεδόν ένας χρόνος.

Πηγή: ilia.news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top