29 Αυγ 2018
0 σχόλια

859 Ηλείοι εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

859 Ηλείοι εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Αναρτήθηκαν χθες οι καταστάσεις για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Λύκεια του Νομού


Στα Λύκεια της Ηλείας αναρτήθηκαν χθες οι καταστάσεις με τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2018.

Τα ποσοστά επιτυχία στα ΓΕΛ και στα ΕΠΑΛ του Νομού κρίνονται ικανοποιητικά και κυμαίνονται στα επίπεδα και των άλλων ετών.

Συγκεκριμένα:

Από τους 960 υποψηφίους των ΓΕΛ της Ηλείας που έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις, εισήχθησαν σε σχολές της επιλογής τους 701, δηλαδή ποσοστό 73%.

Επιπλέον, εισήχθησαν σε σχολές της επιλογής τους 35 υποψήφιοι του 2017 και 31 του 2016. Σύνολο: 767 εισακτέοι από τα ΓΕΛ της Ηλείας.

Από τους 177 υποψηφίους των ΕΠΑΛ της Ηλείας που έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις, εισήχθησαν σε σχολές της επιλογής τους 86, δηλαδή ποσοστό 48,5%.

Επιπλέον, εισήχθησαν σε σχολές της επιλογής τους 6 υποψήφιοι του 2017. Σύνολο: 92 εισακτέοι από τα ΕΠΑΛ της Ηλείας.

Σύνολο εισακτέων από ΕΠΑΛ και ΓΕΛ της Ηλείας: 859

25 Ηλείοι επέλεξαν τις σχολές του Νομού μας

Τέλος, σε ότι αφορά τους Ηλείους που επέλεξαν τα τμήματα που βρίσκονται στο Νομό μας. 9 Ηλείοι εισήχθησαν το τμήμα του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ στον Πύργο και 16 Ηλείοι εισήχθησαν στο τμήμα του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ στην Αμαλιάδα.

Β. Δημητρέλλος: «Δικαίωση αγώνα και κόπων»

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Δημητρέλλος, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, ανέφερε τα εξής:

«Με αφορμή την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2018, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Π.Ε. Ηλείας που κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές της επιλογής τους στα ανά την Ελλάδα Πανεπιστήμια.

Η επιτυχία τους αποτελεί ένα σημαντικό ξεκίνημα στο δρόμο προς την απόκτηση της εξειδικευμένης γνώσης, που οδηγεί με τη σειρά της σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον σπουδών, επαγγελματικής αποκατάστασης και συνολικής προόδου.

Δεν παύει να είναι μόλις το πρώτο σκαλί σε μια μεγάλη σκάλα, αλλά αναμφισβήτητα αποτελεί μεγάλη επιτυχία και δικαίωση αγώνα και κόπων.

Θα ήθελα, όμως, παράλληλα να υπενθυμίσω, ειδικά σε όσους μαθητές μας δεν κατόρθωσαν να εισαχθούν στις σχολές που τους ενδιέφεραν, πως η μη επίτευξη αυτού του στόχου, δε θα πρέπει να λογαριάζεται ως αποτυχία.

Προτιμότερο να αντιμετωπιστεί σαν μια χρήσιμη εμπειρία ακόμα, από αυτές που η ζωή είναι γεμάτη και που η αξιοποίησή τους είναι στο χέρι του καθενός.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που έπαιξε ο καθένας τον δικό του καθοριστικό ρόλο, ώστε να συντελεστεί η τελική επιτυχία των μαθητών μας με την είσοδό τους στις σχολές της επιλογές τους σ την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Είμαι δε πολύ ευχαριστημένος και περήφανος που οι εργαζόμενοι σε όλες τις δομές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας συνετέλεσαν ώστε η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων να κυλήσει ομαλά μέχρι τέλους, όπως άρμοζε στη συνείδησή μας και όπως άξιζε στους μαθητές μας.

Εύχομαι, με την ευκαιρία ακόμα, κάθε καλό σε όλους, τόσο για την νέα Ακαδημαϊκή χρονιά που ξεκινά με τα σημερινά αποτελέσματα, όσο και για τη συνέχιση του ταξιδιού της ζωής του καθενός.

Ενός ταξιδιού που είναι γεμάτο με επιτυχίες και αποτυχίες, χαρές και λύπες, εύκολες και δύσκολες αποφάσεις, συγκινήσεις, εμπειρίες και επιλογές».

Τα… περίεργα των φετινών βάσεων

Στα περίεργα των φετινών βάσεων και το γεγονός πως εξαιτίας της απόφασης να συγχωνευθούν τμήματα ΤΕΙ με πανεπιστήμια υπάρχουν υποψήφιοι που με βαθμό 3 ή 4 μπαίνουν σε κάποιο τεχνολογικό Ίδρυμα αλλά θα αποφοιτήσουν με πτυχίο πανεπιστημίου!

Η βάση εισαγωγής σε δυο τμήματα ΤΕΙ που πρόκειται να μετατραπούν σε πανεπιστήμια από το 2019 διαμορφώθηκε στα 3.000 μόρια. Η βάση του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου, το οποίο θα απορροφηθεί από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, διαμορφώθηκε στα 3.034 μόρια (πτώση 564 μορίων), ενώ η βάση του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων έφτασε στα 3.072 μόρια (άνοδος 116 μορίων).

Οι πρωτοετείς των δυο αυτών τμημάτων εισάγονται σε ένα ΤΕΙ αλλά αφού το Ίδρυμα απορροφηθεί από το πανεπιστήμιο της περιφέρειας, θα πάρουν πτυχίο ΑΕΙ…

Η αύξηση των θέσεων εισαγωγής για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ έφερε πτώση των βάσεων. Στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας, υποψήφιος από ΕΠΑΛ μπήκε με βαθμό λίγο πάνω από το 4 (4.135 μόρια), ενώ στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του πανεπιστημίου Πειραιά μπήκε υποψήφιος με βαθμό σχεδόν 5,5 (5.424 μόρια).

Μιχάλης Δημητρόπουλος-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top