2 Αυγ 2018
0 σχόλια

Λαμπεία: Επιθέσεις τσακαλιών σε κοπάδια προβάτων

Λαμπεία: Επιθέσεις τσακαλιών σε κοπάδια προβάτων
Απειλή με αφανισμό για κοπάδια αιγοπροβάτων - Απο επιθέσεις τσακαλιών αλλά και αγριόχοιρων


Απειλή με αφανισμό για κοπάδια αιγοπροβάτων αποτελεί η παρουσία πολλών αγελών από τσακάλια στις περιοχές της Δημοτική Ενότητα Λαμπείας, με τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας πολλά από τα ζώα τους σκοτωμένα από επιθέσεις των τσακαλιών αλλά και αγριόχοιρων.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως στην περιοχή αυτή οι κάτοικοι ως βασική ενασχόληση έχουν την κτηνοτροφία.

Λόγω λοιπόν, των μεγάλων φόρων που έχουν να πληρώνουν οι κτηνοτρόφοι αλλά και των πολλών χρεών για την συντήρηση των περιουσιών τους, ένα άλλο θέμα που τους απασχολεί ιδιαίτερα ον τελευταίο καιρό είναι ο αφανισμός των ζώων τους από αγέλες τσακαλιών.

Έτσι, οι κτηνοτρόφοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι τρομοκρατημένοι και βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς δεν αφήνουν πλέον τα ζώα ελεύθερα να βόσκουν γιατί είναι αδύνατο να τα φυλάνε όλη την ημέρα στα χωράφια, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται επιπλέον χρέη για αγορές ζωοτροφών.

Θέμα που απασχολεί και τίθεται για άμεση λύση αποτελεί η αλλαγή των ορίων του καταφυγίου άγριας στην περιοχή της Φολόης και της Δίβρης προκειμένου να αρχίσουν σε αυτά τα σημεία να κυκλοφορούν κυνηγοί με τα κυνηγόσκυλά τους και έτσι να μετακινηθούν οι αγέλες που θέτουν σε κίνδυνο τις περιουσίες των κτηνοτρόφων.

Αυτό, αναμένεται να ανακοινωθεί από το Δασαρχείο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα των κτηνοτρόφων άμεσα.

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top