3 Αυγ 2018
0 σχόλια

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Με το «βλέμμα» στην αντιπυρική περίοδο

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Με το «βλέμμα» στην αντιπυρική περίοδο
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν στο Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων οι εργασίες αντιπυρικής προστασίας και στις τρείς Δημοτικές Ενότητες.


Ο δήμος με ιδία μέσα αλλά και με την συμβολή του Δασαρχείου Ολυμπίας προχωρά σε καθαρισμούς αλλά και στην βελτίωση της βατότητας των αγροτοδασικών δρόμων.

Αναφερόμενος στις εργασίες αντιπυρικής προστασίας ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος επεσήμανε:

«Υλοποιούμε έργα αντιπυρικής προστασίας και στις τρείς Δημοτικές μας Ενότητες με μηχανήματα που έχουμε στην διάθεση μας ως δήμος ενώ έχουμε προχωρήσει και στην μίσθωση μηχανημάτων, δίνοντας προτεραιότητα στο αγροτικό και στο δασικό μας δίκτυο.

Με πρωτοβουλία του δασαρχείου, που φέτος έχει ενισχυθεί με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, προχωράμε σε καθαρισμούς αλλά και σε διευθετήσεις βατότητας.

Εάν είχαμε και εμείς το προσωπικό αυτό, θα είχαμε πλήρη δυνατότητα καθαρισμών, αλλά δυστυχώς δεν θα το έχουμε στην διάθεση μας καθώς η υποβολή αιτήσεων για την κοινωφελή εργασία τελειώνει στις 20 Αυγούστου.

Συνεπώς όποιο προσωπικό έρθει- με αισιόδοξα σενάρια θα είναι εδώ μετά τις 15 Σεπτεμβρίου. Με το λίγο προσωπικό που έχουμε εμείς εντείνουμε την προετοιμασία μας».

Στον Αλφειό

Προσωρινά «παγωμένες» είναι οι παρεμβάσεις στον Αλφειό ποταμό. «Στον Αλφειό δεν πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή έργα.

Αναμένουμε τον εργολάβο για κάποια τμήματα κυρίως στην απέναντι πλευρά (σ.σ. Αρχαία Ολυμπία) καθώς εμείς είχαμε μία καλή εξέλιξη στα περσινά μας έργα και υπάρχουν εκκρεμότητες σε συγκεκριμένα τμήματα.

Περιμένουμε την Περιφέρεια να ξεκινήσει το έργο. Προχθές πραγματοποίησε επίσκεψη στη περιοχή ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος και  ο κ. Καραγιάννης από την Διεύθυνση Έργων της Περιφέρειας.

Αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα καθώς όταν μπαίνεις σε ένα σημείο, μπορεί να βγουν κι άλλα «απρόβλεπτα» ή μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις ή να μην επαρκούν οι πιστώσεις – όπως συνέβη πέρσι εις βάρος της Ολυμπίας. Φέτος λογικά θα ξεκινήσουν από την Ολυμπία όπου υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες.

Στο δήμο οι εκκρεμότητες είναι σε δύο σημεία στην Παπαδού, ένα σημείο στην Φρίξα, σε ένα σημείο στα Καλυβάκια και σε δύο σημεία στη περιοχή της Καλλιθέας» υπογράμμισε ο Σ. Μπαλιούκος.

Καθ όλη τη διάρκεια ωστόσο του Αυγούστου ο δήμος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων θα δώσει «βάρος» στο κομμάτι της πυρασφάλειας ενώ από το Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν οι καθαρισμοί χειμάρρων και οι όποιες παρεμβάσεις θεωρηθούν απαραίτητες στο ποτάμι.

Άννα Αγγελίδου
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top