6 Αυγ 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Σε αδιέξοδο χωρίς τέλος…

Ηλεία: Σε αδιέξοδο χωρίς τέλος…
Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι κάτοικοι της Ηλείας λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης


«Ως εδώ και μη παρέκει» αναφέρουν οι πολίτες της Ηλείας, αναφορικά με την οικονομική κρίση που διαρκώς «καλπάζει» και έχει φτάσει στο απροχώρητο εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους.

Πλέον καθολικό αίτημα των κατοίκων του  νομού αποτελεί η φυγή από τη σημερινό τεράστιο αδιέξοδο, προς την οικονομική ευημερία και την ανάπτυξη.

Η αγανάκτηση, η πίκρα αλλά και η μεγάλη αβεβαιότητα για το αύριο , είναι τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα και της τοπικής κοινωνίας που πλέον δεν μπορεί να εμπιστευτεί την πλειοψηφία των πολιτικών, αφού   όπως επισημαίνουν «έφτασαν τη χώρα σε αυτή την τραγική που σήμερα βρίσκεται».

Ωστόσο οι ίδιοι οι πολίτες γνωρίζουν πως στα χέρια τους έχουν ένα πολύ σημαντικό «όπλο» , το οποίο είναι η ψήφος τους στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Η κατάσταση που βιώνουμε αυτή τη στιγμή είναι τραγική και βαδίζουμε σε ένα μεγάλο Γολγοθά που δεν έχει τέλος.

Εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα  οι άνθρωποι θα αρχίσουν να πέφτουν στους δρόμους από την πείνα.

Πλέον δεν μπορούμε όχι να πληρώσουμε τα χαράτσια και τους αλλεπάλληλους  φόρους, αλλά ούτε να ανταποκριθούμε στις στοιχειώσεις υποχρεώσεις μας» ανέφερε ο επαγγελματίας κ. Γιαν. Θανόπουλος.

Οι ανατροπές

Οι συνεχείς ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα των εργαζόμενων, τους έχουν καταστήσει έρμαιο μιας σειράς προβλημάτων  για τα οποία φαίνεται ότι δεν υπάρχει λύση…

 «Σε αυτό το «ταξίδι» του εργασιακού τρόμου δε βγαίνει τίποτα και στο εξής τα χρήματα  που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι, είναι απλώς ένα χαρτζιλίκι.

Η εξαθλίωση  είναι το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ετών» δήλωσε εμφανώς απογοητευμένος ο Χαρ. Γεωργιόπουλος.

Τα «βλέμματα» στρέφονται κυρίως στους νέους ανθρώπους που  βιώνουν ήδη τις ραγδαίες ανατροπές σε όλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, έχοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας που αγγίζει το 50%!

«Τα προβλήματα είναι πιο οξυμένα για τους νέους ανθρώπους που στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι μορφωμένοι αλλά δεν έχουν ελπίδα για εργασία και αμοιβή σύμφωνα με τα όσα αξίζουν.

Αλλά και οι συνταξιούχοι με 500 ευρώ σύνταξη δύσκολα θα επιβιώσουν τη στιγμή που όλα τα είδη και κυρίως τα φάρμακα ακριβαίνουν.

Αν δεν προσεχτούν οι αγορές και οι τιμές συνεχίσουν να είναι στα ύψη, τότε τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο» επεσήμανε ο Χρ. Νικολακόπουλος.

Εξάλλου η ακρίβεια και η διαρκής αβεβαιότητα οδηγεί τους πολίτες της Ηλείας να στρέφονται σε νέους τρόπους αγοράς προϊόντων , τα οποία όμως δεν προέρχονται από το νομό αφού δεν υπάρχει ανταπόκριση από επαγγελματίες και οργανώσεις για διάθεση με χαμηλότερες τιμές.

«Η ακρίβεια συνεχώς καλπάζει, σε αντίθεση με τους μισθούς και τις συντάξεις που όχι απλώς είναι καθηλωμένες, αλλά βλέπουμε να έχουν προγραμματιστεί και νέες μειώσεις» υπογράμμισε η κ. Μαρία Μιχαλακοπούλου.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top