3 Αυγ 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Ο ΟΓΑ κόβει το ψωμί σε αναξιοπαθούντες

Ηλεία: Ο ΟΓΑ  κόβει το ψωμί σε αναξιοπαθούντες
Κινδυνεύουν να χάσουν σπίτι και επίδομα αλληλεγγύης


Καθυστερεί η εξέταση αιτήσεων πολιτών που ασφαλίστηκαν την δεκαετία του ’90 στον ΟΓΑ, αλλά για διαφόρους λόγους δεν είναι συνεπείς στην καταβολή των εισφορών τους.

Αυτοί απειλούνται μέσω εγγράφων που λαμβάνουν από τον ΟΓΑ με κατάσχεση του  μοναδικού ,στις περισσότερες περιπτώσεις,  σπιτιού τους.

Με τις αιτήσεις τους για διαγραφή της οφειλής τους και ταυτόχρονη διαγραφή τους από τον ΟΓΑ και τα συνημμένα δικαιολογητικά(φορολογικές δηλώσεις, εκκαθαριστικά, βεβαιώσεις από αρμόδιους φορείς ότι δεν άσκησαν ποτέ το αγροτικό επάγγελμα, αποδεικνύουν, πως έχουν τις προϋποθέσεις που τίθενται από το νόμο για την οριστική διαγραφή του χρέους τους  και την διαγραφή τους από τα μητρώα του οργανισμού.

Η  μεγάλη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτήσεων τους έχει σαν αποτέλεσμα την έκθεση τους στον κίνδυνο της κατάσχεσης της κατοικίας τους.

Τώρα μάλιστα που αυτή  διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά, μπορεί να βρεθούν στον δρόμο δίχως να το καταλάβουν.

Και βέβαια πρέπει να επισημανθεί ότι πρόκειται για συμπολίτες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι δικαιούχοι του  επιδόματος αλληλεγγύης που αποτελεί τον μοναδικό πόρο τους.

Και αυτό κινδυνεύουν να το χάσουν, καθώς για την συνέχιση της καταβολής του απαιτείται η κατοχή κάρτας ανεργίας, την οποία δεν μπορούν να λάβουν από τον ΟΑΕΔ, γιατί θεωρούνται, τυπικά, εργαζόμενοι, ασκούντες αγροτική δραστηριότητα.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για  ανέργους, που φορτώνονται την ιδιότητα του  απασχολούμενου μόνο και μόνο επειδή είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΓΑ.

Τα ΚΕΑ των δήμων του νομού στέλνουν τους ανθρώπους αυτούς στον ΟΑΕΔ για να ζητήσουν κάρτα ανεργίας, ο ΟΑΕΔ αρνείται να την χορηγήσει στηριζόμενος στην σχετική νομοθεσία  και έτσι έχουμε να κάνουμε με ένα μπαλάκι που περιφέρεται μεταξύ ΚΕΑ, ΟΑΕΔ και ΟΓΑ. 

Το πρόβλημα για τους Ηλείους ξεκινά από τον ΟΓΑ Πάτρας, που λόγω έλλειψης προσωπικού, αδυνατεί να απαντήσει στις αιτήσεις των πολιτών.

Υπάρχουν αιτήσεις  διαγραφής από τα μητρώα του οργανισμού, που έχουν υποβληθεί εδώ και 2 χρόνια, αλλά μένουν ακόμη αναπάντητες.

Η διοίκηση του οργανισμού οφείλει να βρει τρόπο για να τερματιστεί η ομηρία ανθρώπων που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα αυτή την περίοδο.

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top