8/06/2018
0 σχόλια

Κωνσταντοπούλου κατά κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων: Στο Μάτι έγινε ολοκαύτωμα εν καιρώ ειρήνης

8/06/2018 07:55:00 μ.μ.
Κωνσταντοπούλου κατά κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων: Στο Μάτι έγινε ολοκαύτωμα εν καιρώ ειρήνης
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ 17 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ


Για ολοκαύτωμα σε καιρό ειρήνης έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς της για τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στρέφεται με την αναφορά της σε βάρος κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων υποστηρίζοντας ότι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους οδήγησαν στο θάνατο δεκάδες πολίτες.

«Στους θανάτους αυτούς, στους βαρείς τραυματισμούς και στον κίνδυνο ζωής συντέλεσε με τρόπο καθοριστικό σειρά πράξεων και παραλήψεων της κυβέρνησης, της περιφέρειας Αττικής αλλά και του Δήμου Μαραθώνα, της ηγεσίας της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, κατά παράβαση των υπηρεσιακών και θεσμικών τους καθηκόντων, με πλήρη επίγνωση του κινδύνου απώλειας ανθρωπίνων ζώων και με την κυνική αποδοχή πραγμάτωσης αυτού του κινδύνου» επισημαίνει στην αναφορά της η κ. Κωνσταντοπούλου.

Μέσα στις 17 σελίδες περιγράφει σειρά αξιοποίνων κακουργηματικών πράξεων όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή και έκθεση κατά συρροή από την οποία επήλθε θάνατος ή βαριά βλάβη της υγείας.

«Πάρα τον υψηλό βαθμό κινδύνου, που ήταν γνωστός ακόμη και στον Πρωθυπουργό , οι συναρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες ήταν εντελώς ανέτοιμοι και εκτός μάχης» αναφέρει. Προσθέτει δε ότι «Το παράπονο των επιζώντων όλων των ηλικιών ήταν « Δεν μας είπε κανείς τίποτα, δεν χτύπησε η καμπάνα δεν ακούσαμε μια σειρήνα...».

Η αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου θα συσχετιστεί με την δικογραφία που έχει ήδη ανοίξει η Εισαγγελία  Πρωτοδικών, η οποία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων ολοένα και ανοίγει ενώ τα πρόσωπα που εξετάζονται φέρονται να δίνουν συγκεκριμένα στοιχεία που βοηθούν στην αναζήτησή ποινικών ευθυνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία οι επικοινωνίες που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή προκειμένου να τεθούν υπόψη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συνδράμει τους εισαγγελικούς λειτουργούς στην έρευνα.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου μαζί με εισαγγελείς για περισσότερο από 55 ώρες στα καμμένα στο Μάτι, απέφερε καρπούς καθώς η αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εκεί οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top