9/17/2018
0 σχόλια

Τα πρόσωπα που θα στηριχτούν στους επτά Δήμους της Ηλείας (ονόματα)

9/17/2018 01:52:00 μ.μ.
Τα πρόσωπα που θα στηριχτούν στους επτά Δήμους της Ηλείας (ονόματα)
Οκτώ μήνες πριν τις διπλές κάλπες των αυτοδιοικητικών αλλά και των Ευρωεκλογών,


 τα κόμματα έχουν ήδη αρχίσει να χαράσσουν την στρατηγική τους επιλέγοντας τα πρόσωπα τα οποία θα στηρίξουν σε επίπεδο δήμων αλλά και Περιφέρειας.

Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει για τα καλά, ενώ δεν λείπουν τα «μαγειρέματα» και οι συνεργασίες ακόμα και με εκείνους που θέλουν να παρουσιάσουν ένα ανεξάρτητο προφίλ.

Εδώ και πολύ καιρό στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να υπάρχουν συζητήσεις για το ποιοι θα επιλεγούν και θα στηριχτούν σε επίπεδο επτά δήμων αλλά και Περιφέρειας, καθώς όλα δείχνουν ότι κανένα από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δεν θέλει να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε αυτή την αναμέτρηση.

Μπορεί οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος όσο αφορά τις στηρίξεις, ωστόσο ήδη φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» κάποιες συνεργασίες.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ήταν αναμενόμενο και είχε γίνει γνωστό εδώ και αρκετό καιρό κι επιβεβαιώθηκε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει στις εκλογές για την Περιφέρεια, την υποψηφιότητα του Απόστολου Κατσιφάρα καθώς τον θεωρεί επιτυχημένο.

Εξάλλου όλο το προηγούμενο διάστημα η στάση την οποία είχε κρατήσει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης έδειχνε ότι δεν ήθελε να προκαλέσει συγκρούσεις και εντάσεις με τα στελέχη της παρούσας Κυβέρνησες. 

Η στήριξη από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του Απόστολου Κατσιφάρα φαίνεται ότι δημιουργεί «τριγμούς» στη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που φαίνεται ότι θα αναζητήσει νέο πρόσωπο προκειμένου να δώσει την στήριξη του, ενώ πολλά από τα εκλεγμένα και μη στελέχη της παράταξης Κατσιφάρα έχουν αρχίσει να διαχωρίζουν την θέση τους από την παράταξη.

Το «κενό» των στελεχών που θα αποχωρήσουν μάλιστα από την παράταξη Κατσιφάρα θα έρθουν να συμπληρώσουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αναμένεται να επιλεγούν από την Ηλεία τρία τουλάχιστον πρόσωπα (σ.σ. δύο άνδρες και μία γυναίκα) που θα ενταχθούν στο νέο ψηφοδέλτιο της παράταξης.

Δήμος Πύργου

Στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο δήμο Πύργου ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να στηρίξει δικό του υποψήφιο δημιουργώντας μία νέα παράταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να στηρίξει πρόσωπο το οποίο ανήκει στο λεγόμενο «δημοκρατικό τόξο» κι έχει δηλώσει ότι θα έχει ενεργό ρόλο και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Μάλιστα στο δυναμικό της συγκεκριμένης παράταξης έχουν ήδη ενταχθεί και νέα πρόσωπα, με πολύ καλό «όνομα» στην κοινωνία. Όσο για τις επίσημες ανακοινώσεις, αυτές αναμένεται να γίνουν εντός των πρώτων εβδομάδων του 2019.

Δήμος Ήλιδας

Στον δήμο Ήλιδας τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη του κόμματος επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να στηριχτεί ο εν ενεργεία δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος έχοντας ως πιθανότερο σενάριο να στηριχθεί εμμέσως ο Γιάννης Λυμπέρης που έχει ξεκαθαρίσει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι έχει πολλά ακόμα να προσφέρει.

Δήμος Πηνειού

Το αντίπαλο «δέος» του Αλέξη Καστρινού αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα δείχνουν ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε πιο πρόσωπο θα δώσει στήριξη.

Εξάλλου μέχρι και σήμερα ο εν ενεργεία Δήμαρχος Πηνειού φαίνεται να έχει «το πάνω χέρι» όσο αφορά τις εκλογικές αναμετρήσεις. Οι αποφάσεις του εν ενεργεία δημάρχου Αλέξη Καστρινού αναμένεται να καθορίσουν σημαντικά και το θέμα της στήριξης από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι φήμες θέλουν τον Αλέξη Καστρινό να έχει δεχτεί προτάσεις έτσι ώστε να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εθνικές εκλογές και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το τι τελικά θα αποφασίσει ο δήμαρχος σε περίπτωση που οι αυτοδιοικητικές εκλογές συμπέσουν τελικά με τις Εθνικές Εκλογές.

Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Δύσκολη σχετικά θα είναι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ όσο αφορά τον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει σε ποιο πρόσωπο θα δώσει την στήριξη του, εάν βέβαια ο ίδιος επιλέξει να ανακοινώσει κι επίσημα την κάθοδο του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κι εκεί τα «μαγειρέματα» είναι πολλά μαθαίνω ότι στον συγκεκριμένο δήμο υπάρχουν και διαφορετικές τάσεις όσο αφορά το πρόσωπο το οποίο θα πρέπει να στηριχτεί. Κι εδώ όμως τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει το κόμμα.

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Τα πάντα ρει, όσο αφορά την στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει όποιον θεωρήσει ως ισχυρότερο αντίπαλο δέος απέναντι στον Γιώργο Αηδόνη.

Όπως τονίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όλοι αναμένουν να ξεκαθαρίσει την θέση του ο εν ενεργεία δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς.

Εάν ο Θ. Κοτζιάς επιλέξει να είναι και πάλι υποψήφιος τότε «αυτόματα» θα δηλωθεί και η στήριξη στο πρόσωπο του. Το ίδιο είναι πολύ πιθανό να γίνει εάν ο Θ. Κοτζιάς επιλέξει να αποχωρήσει, αλλά ορίσει το πρόσωπο που θα αναλάβει τα «ινία» της παράταξης του.

Δήμος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων

Το μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι ότι το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λάβει ο εν ενεργεία δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος.

Ο δήμαρχος έχει επιλέξει εδώ και καιρό να μην «αναμίξει» τον δήμο με την πολιτική ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει τοποθετηθεί εναντίων της πολιτικής της κυβέρνησης απέναντι στους ΟΤΑ κι όχι μόνο.

Οι φήμες θέλουν την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει η Αθανασία Κουσκουρή, εάν κι εφ όσων αποφασίσει να κατέβει και πάλι ως υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εξάλλου οι σχέσεις της Αθανασίας Κουσκουρή με υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει θεαθεί στην Κρέστενα με τον Βουλευτή Ηλείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Δήμος Ζαχάρως

Ξεκάθαρη φαίνεται να είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ όσο αφορά τον δήμο Ζαχάρως. Στήριξη από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να λάβει όποιος αποτελέσει «αντίπαλο δέος» στην παράταξη του Πανταζή Χρονόπουλου.

Όλα δείχνουν ότι το κόμμα θα επιλέξει να στηρίξει τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο, καθώς στο κενό έχει πέσει η προσπάθεια αναζήτησης νέου προσώπου που θα ηγηθεί μίας άλλης παράταξης.

Γύρω από τη στήριξη της Ν.Δ. σε υποψηφίους  στους δήμους της Ηλείας

Τα «πάντα ρει…»

Όλα ρευστά  είναι γύρω από τα πρόσωπα που θα στηρίξει η Ν.Δ.,  ως υποψηφίους για τις  ερχόμενες δημοτικές εκλογές στους επτά δήμους της Ηλείας.

Αν και από πολλούς ενδιαφερόμενους έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον να  είναι οι «εκλεκτοί» του κόμματος σε δήμους του Νομού, ωστόσο τίποτα μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει  στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα αρκετοί εξ αυτών των υποψηφίων προέρχονται από διαφορετικούς κομματικούς χώρους και με …ιστορικό κριτικής στο κόμμα της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης, το οποίο όμως προαλείφεται  για μελλοντική κυβέρνηση!

Από την άλλη πλευρά εξάλλου υπάρχουν και ενδιαφερόμενοι που είναι μέλη της Ν.Δ. αλλά  στην πορεία «προσέγγισαν» το κυβερνών κόμμα, για «λόγους προάσπισης του συμφέροντος  των δημοτών», σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ίδιοι…

Έτσι το ενδεχόμενο για στήριξη από τη Ν.Δ.  αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσον αφορά και τα κριτήρια επιλογής των προσώπων που τελικά θα τους δοθεί το «δαχτυλίδι» από το κόμμα.

Τα ονόματα

Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι στο δήμο Πύργου  τα ονόματα  που «παίζουν» για  τη στήριξη από τη Ν.Δ. είναι αυτά των κ.κ. Γαβρ. Λιατσή, Κώστα Νικολούτσου και Λάμπη Αριστειδόπουλο, χωρίς να αποκλείονται και άλλα πρόσωπα- έκπληξη  στην πορεία…

Στο δήμο Ήλιδας αυτός που μέχρι στιγμής φέρεται ως ο «εκλεκτός» του κόμματος είναι ο Παν. Αδρακτάς, ο οποίος όμως με δηλώσεις του έχει τονίσει ότι είναι ανοιχτός στη στήριξη όσων κομμάτων το επιθυμούν, ενώ δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από άλλον που προτίθεται να είναι υποψήφιος.

Στο δήμο Ανδραβίδας -Κυλλήνης  «ακούγεται» το όνομα του γεωπόνου Βασίλη Τσιρίκου από τη Βάρδα, με τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται ήδη επαφές εκ μέρους των τοπικών οργανώσεων της Ν.Δ.

Στο δήμο Πηνειού τα πράγματα θα… περιπλεχτούν   εφόσον ο νυν δήμαρχος Αλέξης Καστρινός θέσει τελικά υποψηφιότητα για βουλευτής, αφού δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο που να ενδιαφέρεται για στήριξη στον εν λόγω δήμο!

Στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του πρώην δημάρχου Αλιφείρας Χαρ. Δέλγα, ο οποίος από… νωρίς έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να κατέλθει  ως υποψήφιος στον παραπάνω δήμο.

Στο δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας όλα φαίνεται ότι θα εξαρτηθούν από το πρόσωπο που θα προτείνει  ως υποψήφιο, η παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου Παντ. Χρονόπουλου, χωρίς να αποκλείεται  η στήριξη στο πρόσωπο του νυν επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστα Αλεξανδρόπουλου.

Τέλος στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας τα πράγματα φαίνεται να είναι πιο… κατασταλαγμένα, εφόσον ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Αηδόνης θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, αφού όπως είναι γνωστό αποτελεί σταθερό στέλεχος και με αρκετές προσβάσεις στην ηγεσία του κόμματος.

Ως ημερομηνία εξάλλου για την έναρξη των διαδικασιών επιλογής των προσώπων που θα στηριχτούν από τη Ν.Δ. στους δήμους της Ηλείας, ορίζεται από τα τοπικά στελέχη ο μήνας Οκτώβριος όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το τοπίο των υποψηφιοτήτων.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, οι ενδιαφερόμενοι θα απευθυνθούν στα αρμόδια όργανα του κόμματος ζητώντας τη στήριξη για τις δημοτικές εκλογές, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί σε κεντρικό επίπεδο με εισήγηση όμως της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του κόμματος.

Πηγή: protinews.gr, aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top